UIP - Els mijtans de comunicació han d'educar en la pau


  • Comparteix:

El paper dels mitjans de comunicació en l'educació per la Pau. Aquest tema va centrar la primera conferència de la Universitat de la Pau, que es celebrarà durant aquesta setmana al centre Borja. Cinc periodistes van coincidir en assenyalar la importància dels mitjans en l'assoliment de la pau.

Els conferenciants van exposar les traves que dificulten l'exercici d'un periodisme que a més d'informar, ajudi en l'educació per la pau.

Xavier Giró, professor de periodisme de la UAB, recorda que la pau no només consisteix en l'absència de guerra, sinó en la creació d'unes estructures per assolir uns drets universals. Per tal que els mitjans efectuïn aquestes tasques son necessaris uns recursos, com més espai i professionals.

Giró va criticar que els mitjans de comunicació només s'apropin a les fonts oficials, que actuen amb una doble moral la qual, segons ell, maximitza el que és positiu i minimitza el negatiu.

Xavier Giró



D'altra banda la periodista Sílvia Cóppulo va manifestar el seu desacord amb Giró, ja que segons ella, els mitjans sí que s'acosten a fonts no institucionals.

Sílvia Cóppulo



El corresponsal de guerra, Plàcid Garcia Planes va matisar el poder que se'ls hi atorga als mitjans de comunicació.

Plàcid Garcia Planes



Una de les causes que dificulta l'assimilació total de la informació és, segons Albert Martínez, redactor de Contra-Infos, la sobreinformació que viu la societat actual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.