Joan Rigol reivindica l'actual projecte d'Estatut com a solució al dèficit fiscal de Catalunya

Societat

Publicat el 6/oct/05 per Josep Gimeno

L'expresident del Parlament, Joan Rigol, reivindica l'actual projecte d'Estatut com a solució al dèficit fiscal de Catalunya. En la conferència inaugural del nou trimestre de l'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran, Rigol remarca que el sistema de finançament que proposa el parlament milloraria l'estat del benestar de Catalunya.

El teatre de la Unió s'ha omplert aquest dijous per escoltar la conferència inaugural de l'expresident del Parlament, Joan Rigol. El polític democratacristià ha analitzat la història de Catalunya des de la derrota del 1714 fins a l'actualitat. Rigol ha destacat el caràcter treballador dels catalans i la defensa de la cultura catalana en els períodes durant els quals no va comptar amb institucions d'autogovern. Segons el polític, aquest caràcter i la defensa de la cultura han permès Catalunya persistir fins al segle XXI.

L'expresident del Parlament ha ironitzat sobre què pensaria un madrileny del segle XVIII si llegís la premsa d'avui.

Joan Rigol

Si un espanyol del segle XVIII llegís els diaris que es puhbliquen avui se sorprendria molt pel fet que Catalunya encara existeixi.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Joan Rigol també ha analitzat l'actual tramitació del projecte d'Estatut a Madrid. L'expresident, que ha remarcat que el projecte compta amb el suport de 4 de les 5 forces del Parlament, considera que el sistema de finançament que proposen els partits catalans millorarà l'estat del benestar del país.

Segons Rigol, el futur de Catalunya depèn d'un sistema de finançament que solucioni el dèficit que pateix el país.

Joan Rigol

Necessitem un nou sistema de finançament per invertir diners amb l'objectiu de millorar l'estat del benestar de Catalunya.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La conferència inaugural del nou trimestre de l'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran ha comptat amb la presència de la tinenta de Cultura, Àngels Solé.