La UIP fa una crida als governants a utilitzar la pau per resoldre els conflictes


  • Comparteix:

Unes 150 persones han assistit a la dissetena edició de la Universitat Internacional per la Pau que, enguany, porta el lema de 'Pau i Ciutadania'. L'alcalde Lluís Recoder ha estat l'encarregat de donar el tret de sortida a la vintena de propostes convocades. Recoder ha valorat positivament la funció de la UIP com a espai de debat i reflexió ciutadana.

L'Aula Magna del Centre Borja ha estat l'escenari de l'acte inaugural de la dissetena edició de la Universitat Internacional de la Pau. Arcadi Oliveres, president de la Fundació de la UIP, ha subratllat que el lema escollit, "Pau i Ciutadania", vol reflectir la necessitat que els governants utilitzin la pau com a mètode per resoldre els conflictes:

Arcadi Oliveres



Violència. Aquest és el problema més greu que hi ha a nivell mundial, segons Dolors Renau, cap del Gabinet d'Integració Europea i Solidaritat de la Diputació, que novament dona el seu suport a la UIP. Renau considera que s'ha de solucionar els conflictes a través de sistemes no violents, ja que el cas contrari genera més violència. Dolors Renau proposa la següent solució:

Dolors Renau



Per la seva banda, l'alcalde Lluís Recoder, ha destacat el treball realitzat per moltes entitats locals, així com experts de fora del municipi, per fer realitat aquesta iniciativa. Recoder també ha destacat la gran qualitat de les conferències i activitats organitzades, malgrat que no es compti amb la presència del premi Nobel de la Pau, Adolfo Pérez Esquivel. L'alcalde ha manifestat que la UIP sigui, sobretot, un espai de debat i reflexió ciutadana:

Lluís Recoder





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.