La XVII edició de la UIP obre les seves portes

Societat

Publicat el 18/jul/02 per Sílvia

Des d'ahir, la dissetena edició de la Universitat Internacional per la Pau ja és una realitat. El tret de sortida de l'ampli programa de propostes l'ha donat la conferència del professor de periodisme de la UAB, Xavier Giró, que ha tractat la funció dels mitjans de comunicació en l'educació per la pau.

Més de 150 persones han assistit a l'acte inaugural de la UIP, celebrat a l'Aula Magna del Centre Borja de Sant Cugat. En aquest emplaçament, l'alcalde Lluís Recoder ha remarcat la bona qualitat de les propostes convocades, així com el treball realitzat per l'equip organitzador.

Igual de satisfet s'ha mostrat el president de la Fundació de la UIP, Arcadi Oliveres, que ha subratllat que el lema escollit, "Pau i Ciutadania", vol reflectir la necessitat que els governants utilitzin la pau com a mètode per a resoldre conflictes:

Arcadi Oliveres



La present edició de la UIP ha quedat oficialment inaugurada amb la conferència de Xavier Giró, professor de Periodisme de la UAB, sobre el paper dels mitjans de comunicació en l'educació per la pau. El mateix tema ha servit per muntar una taula rodona amb els periodistes Sílvia Cóppulo, Plàcis Garcia Planes, Àlex Masllorens i Albert Martínez.

Durant el seu discurs Xavier Giró, va criticar que els mitjans de comunicació només s'apropin a les fonts oficials, exagerant els aspectes positius i dissimulant els negatius:

Xavier Giró