L'expert en mobilitat Ole Thorson estudiarà la millor ubicació pel semàfor de vianants de la Ronda Nord


  • Comparteix:

L'equip de govern municipal ha encarregat a l'expert en mobilitat, Ole Thorson, que avaluï quina és la millor ubicació per al semàfor que ha de permetre als veïns de Can Magí creuar la Ronda Nord amb seguretat. Aquesta decisió arriba després de les desavinences entre el consistori i l'associació de veïns pel que fa a l'emplaçament més idoni per aquest senyal de trànsit.

El desacord sobre la ubicació del semàfor que ha de permetre als vianants creuar la Ronda Nord continua després de la reunió que han mantingut, aquest passat divendres, l'alcalde i l'associació de veïns. Mentre que l'equip de govern continua defensant que la millor ubicació és a tocar de la benzinera, l'entitat veïnal defensa que s'ha de col·locar més a prop de les cases, aprofitant un camí natural que ja utilitzen els veïns per creuar.

Davant d'aquesta situació, Lluís Recoder ha anunciat que demanaran una opinió externa i per això han encarregat a l'expert en mobilitat, Ole Thorson, un dictamen sobre el tema.

Lluís Recoder

El que hem acordat és que demanaríem a un tècnic en mobilitat extern, i a més una persona que es mira la mobilitat des del punt de vista del vianant i no del vehicle, que ens digui on creu que l'hem de posar.


Una opinió ben diferent és la de l'associació de veïns de Can Magí, que després de la reunió amb l'alcalde denuncia que el tema continua parat, igual que ara fa 4 anys. El seu president, Joan Abat, lamenta que l'equip de govern 'estigui donant prioritat als vehicles i no als vianants'.

Joan Abat

El tema està igual que fa 4 anys. Donen prioritat als vehicles i no als vianants. Ens diuen que no es veuen capaços de guanyar més connecitivitat amb aquest semàfor, que tècnicament no ho veuen possible


Abat ha afegit que l'associació de veïns no entén que una via com la carretera de Rubí pugui tenir un semàfor per garantir l'accés a l'IES Leonardo da Vinci i als polígons industrials de la zona, i que en canvi això sigui tan difícil a tocar del barri de Can Magí.

De moment, les converses han quedat aturades a l'espera del dictamen que faci Ole Thorson. En aquest sentit, l'alcalde ha assegurat que la visita de l'expert en mobilitat es farà en presència de tècnics del consistori però també dels propis veïns de la zona. Recoder ha demanat també als veïns de Can Magí que fins que no es resolgui el tema del semàfor, evitin creuar per la Ronda Nord i utilitzin el pas soterrat que els garanteix total seguretat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.