La Casa Aymat acull una exposició gràfica sobre Maria Aulèlia Capmany i Montserrat Roig


  • Comparteix:

La mostra, cedida per l'Institut Català de la Dona, inclou fotografies i textos de les dues escriptores

La mostra, cedida per l'Institut Català de la Dona, inclou fotografies i textos de les dues escriptores

Les escriptores Maria Aulèlia Capmany i Montserrat Roig protagonitzen l'exposició que s'inaugura aquest dijous a la Casa Aymat. Es tracta d'una mostra gràfica cedida per l'Institut Català de la Dona i que pretén reconèixer la lluita per la igualtat de gènere que van tirar endavant aquestes dues escriptores a través de la seva professió i el seu compromís personal.

L'exposició, titulada 'Dues escriptores, dues catalanes: Maria Aulèlia Capmany i Montserrat Roig' s'inclou dins dels actes de celebració del cinquè aniversari del servei municipal DonaInformació i de l'Any del Llibre i la Lectura. Es tracta d'un recull de fotografies i fragments de l'obra de Capmany i Roig. La fotògrafa Pilar Aymerich ha seleccionat les fotografies i la poetessa santcugatenca Marta Pessarrodona ha estat l'encarregada de triar els textos.

La regidora d'Acció Cívica i Igualtat, Marta Subirà, considera que tant Capmany com Roig són persones 'de referència' per comprendre la nostra història més recent.

Marta Subirà

És una exposició cedida per l'Institut Català de la Dona sobre dues dones de referència obligada per comprendre la nostra història recent. No són només dones escriptores, sinó que han reivindicat la igualtat de gènere.


Segons Subirà, la tasca de les dues escriptores lliga plenament amb els objectius del servei municipal d'atenció a la dona ja que totes dues, amb les seves diferències generacionals, van oferir a la societat un exemple d'autonomia i reivindicació que va ser útil per a moltes dones.

Marta Subirà

Són dones de generacions molt diferents, però les dfues van viure la seva professió amb independència, autonomia i reivindicació. Més enllà de la seva ideologia, van suposar un mirall per moltes altres dones.


L'exposició sobre Maria Aulèlia Capmany i Montserrat Roig es pot veure a la Casa Aymat-Museu de Sant Cugat fins el 30 d'octubre. La inauguració es fa aquest mateix dijous a la tarda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.