La Generalitat instal·larà a Sant Cugat un monitor per controlar les emissions de les antenes de mòbil


  • Comparteix:

El sistema emetrà una alerta si se superen els màxims de radiació permesos

El sistema emetrà una alerta si se superen els màxims de radiació permesos

El Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació (DURSI) instal·larà a Sant Cugat d'aquí uns dies un monitor per mesurar i controlar la radiació provinent de les antenes de telefonia mòbil. El sistema, que funcionarà en xarxa a una setantena de municipis de tot Catalunya, alertarà quan se superin els límits d'emissió establerts per la normativa catalana, que és més estricta que la marcada per l'Estat espanyol i la Unió Europea.

El sistema, que d'aquí uns 15 dies comptarà amb un monitor a la nostra ciutat, fa un seguiment continu de la intensitat de les emissions de les antenes i emet una alerta quan les mesures superen els màxims permesos per l'administració catalana. Jordi Boldú coordina el projecte des del Centre de Telecomunicacions de la Generalitat.

Jordi Boldú

Es fa un control continu, les 24 hores del dia, de les emissions de les estacions de telefonia mòbil. Volem vetllar per la qualitat ambiental i treballar en coordinació amb els ajuntaments, en aquest cas el de Sant Cugat.


El sistema, que també tindrà estacions de mesura a Rubí, Terrassa i Sabadell, pretén trasmetre tranquil·litat a la ciutadania davant la creixent sensibilització social sobre les radiacions que emeten les antenes de telefonia mòbil, tot i que no hi ha evidència científica que aquestes emissions tinguin efectes negatius per a la salut.

La xarxa de monitors instal·lada a una setantena de municipis catalans permet fer un seguiment exhaustiu de les radiacions i portar un control centralitzat d'aquestes dades, per garantir que es mantenen dins els límits permesos. Jordi Boldú explica el funcionament del sistema.

Jordi Boldú

La sonda fa mesures continuades, cada mig segon mesura la intensitat del camp magnètic. Es fa un promig cada 6 minuts i s'envia al centre de control. Si se sobrepassen els límits, s'envia una alerta.


La Generalitat ha activat aquest sistema en previsió de la instal·lació d'entre 4.000 i 8.000 antenes més, que hauran de servir per donar servei a la tercera generació de telefonia mòbil UMTS. Des del Centre de Telecomunicacions asseguren, però, que el sistema de control de radiacions garantirà que aquest increment de dispositius no superi la intensitat màxima permesa de les emissions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.