Sant Cugat participa en un projecte europeu per promoure les tecnologies mòbils


  • Comparteix:

La Casa Aymat serà dimecres la seu d'una trobada de representants del Living Labs Catalunya

La Casa Aymat serà dimecres la seu d'una trobada de representants del Living Labs Catalunya

Sant Cugat és una de les tres ciutats catalanes que forma part del projecte 'Living Labs Catalunya' de la Comissió Europea i que promourà el desenvolupament de serveis als ciutadans amb tecnologies mòbils. L'organisme comunitari ha reconegut Catalunya, i concretament les ciutats de Sant Cugat, Mataró i Barcelona, per ser una de les regions líders en l'ús telefonia mòbil i de tecnologies de la informació.

Sant Cugat, Mataró i Barcelona, a través de les societats 'Sant Cugat Obert', el '22@Barcelona', la 'Fundació Barcelona Digital' i el 'TecnoCampus Mataró', han estat triades per la Comissió Europea per formar part del nou 'Living Labs Catalunya'. Una plataforma dirigida a potenciar el desenvolupament de productes i serveis basats en les comunicacions mòbils i les tecnologies portàtils. L'elecció de Catalunya respon, entre d'altres, a l'informe 'mWatch Catalunya 2005' presentat aquest dilluns, i que posa de manifest que el Principat encapçala el desenvolupament del sector al sud d'Europa, un sector amb més de 100 milions d'usuaris potencials.

La regidora de Comunicació de l'Ajuntament de Sant Cugat, Marta Subirà, ha explicat que es tracta d'intentar treballar conjuntament amb les empreses, les institucions i les administracions públiques per desenvolupar projectes que tinguin una utilitat real per la ciutadania.

Marta Subirà

La idea es poder desenvolupar cadascú pel nostre compte diferents serveis per millorar les prestacions que donem a la ciutradania i poder-los compartir més endavant.


La regidora de Comunicació ha destacat el fet d'haver situat Sant Cugat en aquest projecte gràcies a la seva realitat i les seves potencialitats i ha valorat que l'experiència adquirida aquí podrà ser implementada més endavant a d'altres ciutats. Escoltem Marta Subirà.

Marta Subirà

A Catalunya les tres ciutats han estat reconegudes per la CE com a lloc idoni per desenvolupar aquests tipus de programa per fer proves pilot.


La Casa Aymat serà dimecres la seu d'una trobada de representants del Living Labs Catalunya amb representants d'altres regions i ciutats que ja participen d'aquest projecte, com Helsinki, Tallin, Copenhage, Londres, Kalmar, Torino i Sofia-Antípolis. Living Labs Catalunya compta amb una subvenció europea de 30.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.