El primer semestre de l'any es tanca amb 469 accions contra l'incivisme


  • Comparteix:

La meitat de les actuacions policials han estat per queixes de molèsties als veïns

La meitat de les actuacions policials han estat per queixes de molèsties als veïns

La Policia Local de Sant Cugat ha fet un total de 469 actuacions relacionades amb actes incívics durant el primer semestre d'aquest any. La gran majoria d'aquestes actuacions estan relacionades amb molèsties als veïns, seguides d'aldarulls, danys a vehicles, actes de vandalisme o incendis en contenidors, papereres o matolls. Les sancions per aquests actes poden anar dels 30 als 900 euros en funció de la seva gravetat.

Les denúncies per molèsties als veïns -230- han centrat la meitat de les actuacions que ha hagut d'efectuar la Policia Local durant el primer semestre d'aquest any per lluitar contra l'incivisme. També cal destacar 76 intervencions per aldarulls, 36 per danys a vehicles, 33 per actes de gamberrisme o quasi 50 incendis entre contenidors, papereres i matolls.

La Policia Local també ha actuat durant aquests mesos en una quinzena d'ocasions per pintades, 12 vegades per danys a béns municipals i 13 més per danys a domicilis.

Precisament, acabar amb aquestes accions incíviques és l'objectiu de la segona fase del programa de Civisme que ha presentat l'Ajuntament, sota el lema 'Sant Cugat Cívic. També és cosa teva!'. L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha recordat que per aconseguir una ciutat més humana i més cívica, cal una responsabilitat per part de tota la ciutadania i no només de l'administració pública.

Lluís Recoder

En una ciutat no només vivim sinó també hi convivim i la convivència implica el respecte amb els drets dels demés. No és només responsabilitat de l'Ajuntament sinó de tota la ciutadania.


La campanya preveu, entre d'altres coses, una campanya d'informació i sensibilització però també la presència de policies de paisà que patrullin pels carrers de la ciutat per detectar i acabar amb els comportaments incívics. També estan estipulades sancions que poden anar dels 30 als 900 euros, en funció de la gravetat. L'objectiu de l'equip de govern és agilitzar també els tràmits per garantir que les multes per aquests comportaments incívics es paguin ràpidament.

D'altra banda, dins aquesta segona fase del programa de Civisme també hi ha previstes inversions per incrementar el nombre de contenidors, reeditar la campanya de bosses Clean-City o millorar la senyalització viària i incrementar les places d'aparcament, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.