Sant Cugat engega un programa pilot a Catalunya de sensors per controlar el nivell d'aigua dels jardins


  • Comparteix:

El projecte s'emmarca dins la campanya 'A Sant Cugat, estalvia' que impulsen l'Ajuntament i Ecologistes en Acció

El projecte s'emmarca dins la campanya 'A Sant Cugat, estalvia' que impulsen l'Ajuntament i Ecologistes en Acció

10 cases de Mira-sol participen en un projecte pilot a tot Catalunya per controlar el consum d'aigua dels jardins per mitjà de sensors. Es tracta d'uns aparells que poden mesurar el nivell d'humitat del sòl o la quantitat d'aigua que necessiten les plantes. El projecte s'emmarca dins la campanya 'A Sant Cugat Estalvia' que estan fent a Mira-sol l'Ajuntament i l'associació Ecologistes en Acció de Catalunya.

La campanya 'A Sant Cugat, estalvia' que des del setembre s'està fent a 500 cases de Mira-sol, continua avançant a bon ritme i està a punt d'iniciar una nova fase. Es tracta d'un projecte pilot a tot Catalunya i que consisteix en implantar uns sensors als jardins i mesurar així el clima i el nivell d'humitat de la terra i les plantes de la zona.

D'aquesta manera es pot avaluar quina quantitat d'aigua necessita la vegetació del jardí i adequar-ne el consum per no fer-ne un ús excessiu. Així ho ha explicat un dels enginyers responsables del projecte, José Antonio Oncins, durant el magazín 'Sant Cugat a Fons' d'aquesta emissora.

José Antonio Oncins

Per poder controlar tota l'aigua del jardí el principal és tenir sensors que ens donin informació sobre el clima del jardí, sobre les pròpies plantes, i sensors que es col·locaran al sòl i que ens donaran informació de la humitat al jardí


El control d'aquests aparells es farà mitjançant un registrador continu de dades, que permetrà als responsables del projecte avaluar els resultats i anar adaptant les necessitats de cada jardí on s'estigui provant la iniciativa.

D'altra banda, tot i que de moment el projecte s'implantarà només a domicilis particulars, a nivell municipal s'ha estudiat fer alguna prova pilot en parcs i jardins públics. Així ho ha assegurat el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, que ha apuntat però que tot plegat està en una fase molt inicial.

Eduard Pomar

El que es vol fer i estem estudiant és en una nova zona verda poder-ho implementar però encara no ho tenim massa avançant. Però si que és cert que volem avançar en aquesta línia


Pel que fa al conjunt de la campanya ' A Sant Cugat, estalvia', tant des de l'Ajuntament com Ecologistes en Acció han fet una valoració molt positiva de la resposta que estan tenint i de l'interès demostrat pels veïns implicats en la proposta.

Entre les diferents etapes del programa, n'hi ha hagut una primera d'informació i sensibilització i progressivament està previst anar implantant mesures com comptadors que mesurin el consum d'aigua dels jardins, la instal·lació d'aquests sensors o, ja en una quarta fase, la col·locació d'aixetes electròniques que permetin controlar la pressió de l'aigua.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.