Sant Cugat no patirà talls en el subministrament d'aigua, com a mínim, fins a la primavera


  • Comparteix:

El decret d'emergència de la Generalitat podria no arribar a aplicar-se si hi ha pluges continuades aquesta tardor

El decret d'emergència de la Generalitat podria no arribar a aplicar-se si hi ha pluges continuades aquesta tardor

Sant Cugat no patirà talls en el subministrament d'aigua, com a mínim, fins la primavera de l'any vinent. Així ho ha assegurat el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, que ha indicat que les pluges dels últims dies i les mesures d'estalvi que s'han aplicat allunyen de moment l'aplicació del decret d'emergència de la Generalitat.

L'aprovació, per part de l'Agència Catalana de l'Aigua, del decret de sequera va portar a l'Ajuntament a encarregar a la concessionària municipal d'aigües, Sorea, l'elaboració d'un pla de contingències per reduir el consum i preveure restriccions en cas que el nivell de la conca Ter-Llobregat minvés per sota del 20%. Les primeres accions del pla ja s'han aplicat, com per exemple la reducció de la pressió de l'aigua a les llars, però els talls en el subministrament han quedat, de moment, ajornats, ja que els nivells dels pantans s'han començat a recuperar. Així ho explica el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

S'ha fet una campanya de sensibilització i s'ha reduït la pressió del subministrament d'aigua. Esperem que l'última acció prevista, els talls, no s'arribin a produir.


En concret, Pomar preveu que els talls en el subministrament no arribaran, com a mínim, fins la primavera vinent, i afegeix que el decret d'emergència de la Generalitat podria no arribar a aplicar-se si aquesta tardor es produeixen pluges continuades.

Eduard Pomar

Amb la reducció del consum i l'increment del nivell dels pantans, això quedarà retrassat com a mínim fins la primavera, i si continua plovent no s'aplicarà el decret.


Recordem que el decret d'emergència aprovat per l'Agència Catalana de l'Aigua el passat setembre implicaria la reducció del consum d'aigua fins a un màxim de 230 litres per persona i dia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.