Sant Cugat no patirà talls en el subministrament d'aigua, com a mínim, fins a la primavera

El decret d'emergència de la Generalitat podria no arribar a aplicar-se si hi ha pluges continuades aquesta tardor

Societat

Publicat el 21/oct/05 per Miquel Herrada

Sant Cugat no patirà talls en el subministrament d'aigua, com a mínim, fins la primavera de l'any vinent. Així ho ha assegurat el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, que ha indicat que les pluges dels últims dies i les mesures d'estalvi que s'han aplicat allunyen de moment l'aplicació del decret d'emergència de la Generalitat.

L'aprovació, per part de l'Agència Catalana de l'Aigua, del decret de sequera va portar a l'Ajuntament a encarregar a la concessionària municipal d'aigües, Sorea, l'elaboració d'un pla de contingències per reduir el consum i preveure restriccions en cas que el nivell de la conca Ter-Llobregat minvés per sota del 20%. Les primeres accions del pla ja s'han aplicat, com per exemple la reducció de la pressió de l'aigua a les llars, però els talls en el subministrament han quedat, de moment, ajornats, ja que els nivells dels pantans s'han començat a recuperar. Així ho explica el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

S'ha fet una campanya de sensibilització i s'ha reduït la pressió del subministrament d'aigua. Esperem que l'última acció prevista, els talls, no s'arribin a produir.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En concret, Pomar preveu que els talls en el subministrament no arribaran, com a mínim, fins la primavera vinent, i afegeix que el decret d'emergència de la Generalitat podria no arribar a aplicar-se si aquesta tardor es produeixen pluges continuades.

Eduard Pomar

Amb la reducció del consum i l'increment del nivell dels pantans, això quedarà retrassat com a mínim fins la primavera, i si continua plovent no s'aplicarà el decret.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Recordem que el decret d'emergència aprovat per l'Agència Catalana de l'Aigua el passat setembre implicaria la reducció del consum d'aigua fins a un màxim de 230 litres per persona i dia.