La UNIPAU debat sobre els models d'intervenció humanitària en la primera 'Nit temàtica'


  • Comparteix:

Els assistents reflexionen a partir d'un llibre de la professora de Ciències Polítiques Itziar Ruiz-Giménez

Els assistents reflexionen a partir d'un llibre de la professora de Ciències Polítiques Itziar Ruiz-Giménez

Les propostes per fer una intervenció humanitària que no imposi el model occidental han centrat la primera 'Nit temàtica' de la Universitat Internacional de la Pau. Un nou format que amplia les sessions del grup de lectura i que divideix la vetllada en un debat al voltant del comentari d'un llibre, un pica-pica i el passi d'un documental.

Els pros i contres de les intervencions humanitàries han estat els principals protagonistes de la primera 'Nit temàtica' que la Universitat Internacional de la Pau (UIP) ha organitzat aquest divendres a l'Ateneu. El llibre 'La història de la intervenció humanitària', de la professora de Ciències Polítiques de la Universitat Autònoma de Madrid, Itziar Ruiz-Giménez, ha servit per plantejar el debat.

El professor i patró de la UIP José María Perceval ha explicat que la intenció del debat era polemitzar sobre el diferents models d'intervenció humanitària.

José María Perceval

Provocar la polèmica i discutir si és possible intervenir sense alterar els costums.


La proposta de la 'Nit temàtica' és una renovació del grup de lectura de la UIP però ara, a més del debat d'un llibre, s'inclou un pica-pica posterior i la projecció d'un documental relacionat amb el tema.

La directora de la Universitat Internacional de la Pau, Neus Sotomayor, ha destacat els avantatges d'aquest format per seguir debatent d'una forma més distesa.

Neus Sotomayor

De fet ja passava que en acabat sortíem a sopar però només el nucli més proper, ara tothom participarà més i la gent s'atrevirà a opinar més.


Les 'Nits temàtiques' se celebraran cada tercer divendres de mes a l'Ateneu després que les dues entitats hagin decidit col·laborar per fer la proposta més interessant i en un espai més ampli.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.