Prop d'un centenar de persones es manifesten en suport dels 'imPPutats' per les pintades contra la guerra


  • Comparteix:

El col·lectiu 'ImPPutats' denuncia que el procés penal és 'exagerat' i està 'polititzat'

El col·lectiu 'ImPPutats' denuncia que el procés penal és 'exagerat' i està 'polititzat'

Prop d'un centenar de persones s'han manifestat aquest dissabte pel centre de Sant Cugat per donar suport als cinc joves imputats com a autors de pintades contra la guerra de l'Iraq a la seu local del PP, el 20 de març del 2003. Els manifestants han denunciat que el procés penal és 'exagerat' i està 'polititzat'.

Sota el lema 'Prou guerres, prou criminalització. No al judici', prop d'un centenar de persones han sortit al carrer aquest dissabte a la tarda en solidaritat amb els cinc joves santcugatencs imputats en un procés penals com a autors de les pintades contra la guerra que van aparèixer a la seu local del PP el passat 20 de març del 2003. Un dels portaveus del col·lectiu 'ImPPutats', Marc Roda, ha fet una valoració molt positiva de la manifestació.

Marc Roda

Valorem molt bé la manifestació. Hi ha hagut una bona participació. Hem tingut força ressò, la gent ens ha preguntat i hem repartit el manifest.


Els cinc joves santcugatencs estan citats a un judici penal per danys. El PP demana una indemnització de 1.400 euros pels desperfectes a la façana de la seu local i la fiscalia sol·licita multes de gairebé 5.500 euros per cadascun dels imputats. De la seva banda, el col·lectiu considera que els imputats són utilitzats com a 'caps de turc' per castigar les mobilitzacions ciutadanes contra la invasió de l'Iraq.

Amb l'objectiu de denunciar aquests fets, els 'ImPPutats' estan recollint signatures i adhesions per part de diverses entitats de la ciutat. A més, volen que el ple municipal del novembre aprovi una moció de suport als cinc joves, i per això han iniciat ja converses amb el PSC, ERC i ICV-EA, que s'han mostrat oberts a col·laborar. Marc Roda critica, però, que CiU no ha volgut escoltar-los.

Marc Roda

Hem intentat parlar amb CiU, però fins ara s'han negat a parlar amb nosaltres. Espero que després d'aquesta manifestació acceptin, com a mínim, escoltar-nos.


El col·lectiu de suport als imputats també serà present a la Festa de Tardor amb una paradeta per recaptar fons i denunciar la seva situació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.