Una família de la ciutat acull una nena ucraïnesa a l'espera de ser operada


  • Comparteix:

Una família de Sant Cugat acull fins el 2 de febrer l'Oksana, una nena de cinc anys procedent d'Ucraïna. L'Oksana està en règim d'acollida a través de l'ONG Terrassa Ajuda Nens d'Ucraïna (TANU) per poder-se operar a Sant Joan de Déu d'una cremada a la cama que afecta el seu creixement. Aquest cas és un exemple de l'atenció mèdica que reben molts nens d'acollida quan viatgen a Catalunya.

L'ONG TANU va rebre el 22 de desembre passat 71 nens i nenes ucraïnesos de la ciutat de Nikopol en règim d'acollida. Tots ells s'estaran a la comarca fins el febrer, quan tornaran a Ucraïna. L'expedició, però, tornarà el proper 28 de juny perquè els nens i nenes puguin passar l'estiu amb les famílies d'acollida.

L'Oksana és una d'aquestes nenes que s'està amb una família de la nostra ciutat. El seu cas, però, és especial, ja que és massa petita per ser acceptada en una expedició d'aquestes característiques. L'ONG egarenca ha fet una excepció per motius humanitaris, ja que la nena necessita ser operada d'una cremana a la cuixa dreta, que podria afectar el seu creixement en un futur. Per aquest motiu, està previst que l'Oksana s'estigui amb la família d'acollida i sigui operada el proper 1 de juny a l'Hospital Sant Joan de Déu. L'ONG intentarà avançar la data de l'operació perquè la nena no hagi de passar l'estiu amb un guix a la cama.

L'Oksana es va cremar en un accident domèstic quan només tenia dos anys. Les carències de l'atenció mèdica del seu país han propiciat que la nena encara tingui la pell molt malmesa i pateixi un risc de disfunció, ja que els seus ossos creixen, però la pell continua comprimida. Per aquest motiu, els metges intentaran refer la zona amb pell de la ingle.

El cas de l'Oksana és un exemple de l'atenció mèdica que proporcionen aquestes ONG. Tots els nens que van arribar amb ella d'Ucraïna són sotmesos a revisions. Al voltant d'un 30% presenten algun problema o patologia, normalment de caràcter lleu. Els nens i nenes compten amb la targeta sanitària catalana i de medecines gratuïtes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.