DonaInformació organitza la taula rodona 'Dones i llibres' per parlar de la situació de la dona al món literari


  • Comparteix:

La tertúlia començarà a les 19:30 hores al Cafè Auditori

La tertúlia començarà a les 19:30 hores al Cafè Auditori

Analitzar el paper de les dones dins el sector literari és l'objectiu de la tertúlia 'Dones i llibres' que tindrà lloc aquesta tarda al Cafè Auditori i que organitza conjuntament el servei municipal DonaInformació i la llibreria Paideia. L'acte s'emmarca dins el programa d'actes del cinquè aniversari de DonaInformació, que fins el que resta d'any s'inclourà transversalment en les activitats de l'Any del Llibre i la Lectura.

La xerrada 'Dones i Llibres' comptarà amb la presencia de dones molt vinculades al món literari com l'editora Sílvia Quereni, l'escriptora Imma Monsó i la presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya i propietària de Paideia, Neus Ribatallada. Les participants desglossaran el paper de la dona dins aquest sector i les possibles diferències de gènere davant d'actes com comprar un llibre, escriure o llegir.

Aquesta tertúlia, que tindrà lloc aquesta tarda al Cafè Auditori, se suma als actes de celebració del cinquè aniversari del servei municipal DonaInformació. La regidora d'Igualtat, Marta Subirà, ha explicat que tots els actes de celebració es vincularan transversalment al programa de l'Any del Llibre i la Lectura.

Marta Subirà

Procurem que totes les activitats que fem es puguin treballar transversalment amb altres departaments de l'ajuntament. Farem una taula rodona per parlar de la situació de les dones en el món de la literatura.


Durant aquest cinc anys, DonaInformació ha prestat diferents serveis com suport laboral, assessorament judicial i conscienciació ciutadana, entre d'altres. Segons Subirà, fins ara les activitats que han tingut més suport de la ciutadania són els tallers de sensibilització que es fan amb adolescents de les escoles municipals.

Marta Subirà

S'ha treballat de manera molt intensiva en la prevenció contra la violència de gènere. Fem uns tallers amb adolescents per prevenir futurs problemes de violència.


La regidora d'Igualtat també ha remarcat que l'objectiu final del servei ha de ser la seva desaparició, ja que això voldrà dir que el problema social de la desigualtat de gènere haurà desaparegut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.