Inspecció de Treball multa la constructora Carbonell Figueras per infringir la llei d'estrangeria


  • Comparteix:

Inspecció de Treball ha imposat una multa de 360 mil euros a la constructora tarragonina Carbonell Figueras, que s’encarrega de les obres de la nova seu de l’empresa farmacèutica Roche a Sant Cugat. Segons Treball, l’empresa va cometre una infracció de la llei d’estrangeria, ja que no va respectar les condicions que havia pactat amb 60 treballadors xilens.

La primera tongada de treballadors va arribar fa 2 mesos a la seu farmacèutica del polígon de Can Sant Joan. Les condicions laborals obligaven als operaris treballar els caps de setmana, viure als mateixos barracons de l'obra i guanyar un sou corresponia per sota de la seva qualificació.

Fa dues setmanes, 5 xilens van denunciar la seva situació als responsables de l'obra que, tot seguit, els va acomiadar. Escoltem com un dels treballadors xilens explicava a Ràdio Sant Cugat les condicions amb què els obligaven a treballar:



La sanció econòmica imposada per Inspecció de Treball correspon a 6 mil euros per cada treballador xilè contractat. La inspecció encara continua oberta en relació a la seguretat laboral a l'obra. Sobre tot, després que dimecres passat un treballador xilè caigués d'una bastida mentre treballava a les obres de Roche. L'operari continua en observació a l'Hospital General de Catalunya.

Segons el sindicat CGT, que ha acollit als xilens acomiadats, els encarregats de l'obra van falsejar les mesures de seguretat després de l'accident.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.