És per això que el propietari de la pastisseria Roura considera que l'augment del preu dels panellets hauria d'haver estat fins i tot més fort per no retallar els marges de beneficis de les pastisseries.
Josep Maria Roura
Els preus haurien d'haver pujat més que aquest 7% perquè el preu de l'ametlla s'ha disparat. Amb tot, els panallets seran cars i els torrons més.
Roura ha explicat que els pastissers adherits a l'etiqueta de la Unió Europea d'Especialitat Tradicional Garantida, a instàncies de la Federació Catalana de Pastisseria, estan obligats a fer els panellets exclusivament amb ametlles, sense poder treballar amb percentatges de patata o fècula. És per això que, tot i l'increment dels preus dels panellets, enguany veuran retallats els marges de beneficis.
De la seva banda el mestre pastisser Jaume Sàbat, de la pastisseria Sàbat, ha explicat que aquest augment de preu entra dins la tònica habitual, ja que es tracta d'uns dolços que requereixen molta mà d'obra.
Jaume Sàbat
Jo crec que el preu ja està bé. S'ha de tenir en compte que els panallets té molta ma d'obra i passa per moltes mans i moltes persones.
D'altra banda, i pel que fa a les castanyes, a la nostra ciutat no hi falten les tradicionals castanyeres instal·lades a emplaçaments tant típics com els Quatre Cantons, la plaça d'Octavià o la plaça de l'estació dels FGC. El preu de les castanyes ronda els 2,5 euros la dotzena.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.