El CAR Sant Cugat estudiarà amb els Castellers de Sant Cugat l'ús i les conseqüències de la pràctica castellera


  • Comparteix:

Les proves d'aquest estudi es podran veure al programa 'Quarts de nou' del C33 i serviran per avaluar com s'aplica la tècnica dels castells i com repercuteix en la salut

Les proves d'aquest estudi es podran veure al programa 'Quarts de nou' del C33 i serviran per avaluar com s'aplica la tècnica dels castells i com repercuteix en la salut

Els Castellers de Sant Cugat col·laboraran aquest cap de setmana amb el CAR en un estudi que servirà per analitzar les càrregues que pateixen els castellers i l'efecte de les caigudes sobre la pinya. Les proves es faran el dissabte al matí i es gravaran per tal d'emetre-les posteriorment al programa 'Quarts de nou' del Canal 33.

Estudiar les càrregues que pateixen els castellers per tal de comprovar que la pràctica castellera es realitza correctament i veure com absorbeix la pinya l'impacte d'un cos és l'objectiu de l'estudi que realitzaran conjuntament el Centre d'Alt Rendiment i els camisesverdes. Així ho ha explicat un dels caps de colla, Marcel Serra.

Marcel Serra

Ens van demanar que participéssim en aquest estudi que té 2 vessants. Estudiar les càrregues que pateixen els castellers i veure com absorbeix la pinya els impactes.


Serra ha explicat que des del Castellers de Sant Cugat es valora molt positivament aquesta iniciativa perquè dóna la possibilitat de saber si fan una bona pràctica de la tècnica castellera. Serra ha afegit que són conscients que carregar tan pes pot ser perjudicial.

Marcel Serra

Ens sembla molt interessant perquè és col·laborar per conèixer com afecta els castells a les persones. Som conscients de que carreguem molt pes i ens podem fer mal.


L'estudi es farà el dissabte al matí i es gravarà per tal d'emetre-ho posteriorment en el programa 'Quarts de nou' del canal 33.

El proper cap de setmana, a més, en el marc de la Festa de Tardor, els castellers de Sant Cugat muntaran una paradeta al carrer Santiago Rossinyol amb l'objectiu d'atreure la canalla perquè es facin castellers.

D'altra banda, el passat diumenge la colla local ha actuat a Mollet, amb motiu de la diada dels castellers d'aquest municipi. Durant la jornada, els camisesverdes han aixecat només castells de 6, donada la poca assistència de gent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.