Recoder reclama més policia estatal ara que l'arribada dels Mossos a Barcelona ha alliberat molts agents

L'alcalde recorda que la ciutat i la comarca tenen un dèficit històric de policia espanyola i demana un reforç fins l'arribada dels Mossos, al novembre del 2006

Societat

Publicat el 2/nov/05 per Ester Castanyer

L'alcalde de Sant Cugat demana al delegat del govern espanyol a Catalunya i també als comandaments policials que part dels policies estatals que han quedat alliberats amb el desplegament dels Mossos d'Esquadra a Barcelona vinguin a la nostra ciutat. Recoder considera que fins que es faci el desplegament dels Mossos a la nostra comarca, cal reforçar els efectius de la policia nacional espanyola per garantir la seguretat.

Un dia després que els Mossos d'Esquadra hagin assumit les competències de seguretat ciutadana a Barcelona, l'alcalde de sant Cugat ha manifestat la seva preocupació pel fet que la major pressió policial a la capital catalana pugui suposar un desplaçament de la delinqüència cap al Vallès Occidental.

I és que, tal i com ha recordat l'alcalde, la nostra comarca és ara la única de l'entorn on encara no s'ha desplegat la policia catalana. A més, Recoder ha recordat que el Vallès Occidental pateix un dèficit històric d'efectius de la policia nacional espanyola que obliguen a les policies locals a assumir més tasques de les que els pertoquen.

Lluís Recoder

Els delinqüents quan els apretes en un lloc, no canvien de feina, canvien d'escenari. I ens preocupa que això pugui representar una pressió sobre les policies que ja estan fent la seva feina

Your browser doesn’t support HTML5 audio



És per això que Recoder reclama al delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, i als propis comandaments policials, que part dels efectius que han quedat alliberats a Barcelona puguin venir a la nostra ciutat. Segons l'alcalde, es tracta de garantir la seguretat que 'reclamen i es mereixen els ciutadans'.

Lluís Recoder

Demano formalment al delegat del govern espanyol a Catalunya i als comandaments policials que una part dels policies nacionals que des d'ahir ja no fan feina a Barcelona, vinguin a Sant Cugat. Han quedat alliberats

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Recoder ha remarcat que aquesta reclamació ja ha tingut resposta a d'altres municipis veïns com Terrassa, que pateix un gran mancança d'efectius i on s'hi destinaran, a partir d'ara, 60 agents més.