La Generalitat anunciarà a final de mes la ubicació del futur hospital de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal


  • Comparteix:

Sanitat està a l'espera dels informes tècnics sobre 3 o 4 emplaçaments proposats

Sanitat està a l'espera dels informes tècnics sobre 3 o 4 emplaçaments proposats

La consellera de Salut de la Generalitat decidirà a finals d'aquest mes la ubicació del futur hospital públic que donarà servei a Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal. Des del Servei Català de la Salut expliquen que estan a l'espera dels informes tècnics sobre les 3 o 4 localitzacions que estan sobre la taula, i que es troben entre la nostra ciutat i Rubí.

D'aquí un parell de setmanes podria anunciar-se la decisió de la conselleria de Marina Geli sobre la ubicació del futur hospital públic de referència per a la zona de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal. De moment, el departament de Salut està a l'espera de rebre els informes tècnics sobre la idoneïtat de les 3 o 4 localitzacions que s'han plantejat, i que corresponen a diferents terrenys de Sant Cugat i Rubí, alguns de propietat municipal i altres de l'Incasòl.

Així ho ha explicat el responsable de l'àrea de patrimoni i inversions del Servei Català de la Salut, Xavier Niño, que ha reconegut que el procés va amb una mica de retard.

Xavier Niño

Hem estat visitant 3 o 4 ubicacions possibles, però la decisió encara no està presa. Ens hem dedicat a la presentació de les inversions del departament fins al 2012 i això ha quedat una mica retrassat. Crec que abans del dia 24 els informes estaran fets.


Des de Salut expliquen que els tècnics estan avaluant en aquests moments les condicions de cada terreny proposat, especialment per garantir que la ubicació escollida sigui la més accessible tant des de Sant Cugat com des de Rubí. Un cop presa la decisió sobre l'emplaçament, la intenció del departament de Sanitat és accelerar el procés per convocar un concurs públic per a la construcció de l'hospital.

El futur equipament sanitari públic, que donarà servei a una població total de 150.000 habitants, estarà gestionat per Mútua i Consorci Sanitari de Terrassa, tindrà uns 150 llits i comportarà una inversió de prop de 70 milions d'euros. Xavier Niño.

Xavier Niño

Crec que a final de mes estarà decidit. L'hospital tindrà entre 150 i 200 llits. Hi haurà 50 milions d'euros d'inversió, més el projecte executiu i 15 milions més per a equipament. En total, prop de 70 milions d'euros.


Recordem que l'Ajuntament de Rubí ha proposat dues ubicacions, una a Ca n'Oriol i una altra darrera del barri del 25 de Setembre, a tocar de Sant Cugat. De la seva banda, des de la nostra ciutat s'han proposat uns terrenys de l'Incasòl al terme de Sant Cugat, situats a Can Sant Joan, entre l'estació Hospital General dels FGC i l'estació de Renfe de Rubí, a la banda rubinenca de l'AP7. Tot i que la proposta va ser criticada per l'alcaldessa de Rubí, Recoder considera que reuneix totes les condicions d'accessibilitat i comunicació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.