Neix l'assembla local de Revolta Global, associació anticapitalista i marxista


  • Comparteix:

Sant Cugat compta a partir d'aquesta setmana amb una nova entitat anomenada Revolta Global. L'associació, formada per una desena de joves santcugatencs, té l'objectiu de plantejar una alternativa marxista al model capitalista.

Després de la seva presentació a la Festa de la Tardor, Revolta Global ha programat una xerrada sobre el POUM que tindrà lloc el proper dimarts. L'acte servirà per commemorar el setantè aniversari de la fundació del partit obrer i marxista que es va oposar a Franco i Stalin durant la guerra civil.

Un dels membres de Revolta Global, Roger Tugas, assegura que cal una alternativa al model capitalista actual.

Roger Tugues

El model capitalista ensenya la seva cara més fosca. Cal plantejar una alternativa inspirada en els pensaments marxistes.


L'entitat, que fa dos anys que existeix a Catalunya, és una associació socialista revolucionària que pretén portar al carrer el debat sobre la conveniència del model socioeconòmic actual i plantejar alternatives marxistes.

Roger Tugas afirma que ni la URSS ni Corea del Nord són models per a Revolta Global.

Roger Tuges

Ni la URSS ni Corea del Nord són exemples per a nosaltres. Hem de construir una alternativa modenra i respectuosa amb la democràcia.


A la seva web, els membres de Revolta Global asseguren no sentir-se representats per les organitzacions polítiques existents i són partidaris de construir una organització que reculli les aspiracions del seu moviment social



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.