L'alcalde demana responsabilitats a la Generalitat pels reiterats retards de les ambulàncies


  • Comparteix:

El vehicle del 061 no es presenta per atendre un servei aquest dimarts al Teatre Auditori

El vehicle del 061 no es presenta per atendre un servei aquest dimarts al Teatre Auditori

L'alcalde, Lluís Recoder, demana responsabilitats al departament de Salut de la Generalitat pels reiterats retards de les ambulàncies per atendre serveis a Sant Cugat. Recoder ha tornat a alçar la veu després que, aquest dimarts, l'ambulància del 061 no s'hagi presentat a la plaça del Centre Cultural per atendre una persona que havia patit una caiguda i després de 37 minuts, hagi sigut una ambulància de Bombers qui ha recollit l'accidentat. Des de la Generalitat reconeixen que es produeixen demores excessives però asseguren que estan treballant en un pla per reorganitzar el sistema d'emergències mèdiques.

Durant l'acte de lliurament dels premis de la Fundació Caixa Sabadell, celebrat aquest dimarts al vespre al Teatre Auditori, un dels participants a la cerimònia va patir un accident a la plaça del Centre Cultural. Segons consta en l'informe de la Policia Local, els agents van trucar al servei d'emergències mèdiques 061 a les 19:49 hores i van tornar a insistir 8 minuts més tard.

Davant del retard en l'arribada de l'ambulància convencional, la Policia Local va sol·licitar una ambulància medicalitzada al servei 085 dels Bombers de Bellaterra, després d'atendre les ferides de l'accidentat. 37 minuts després del primer avís, el vehicle de Bombers va arribar a la plaça del Centre Cultural, amb un metge i un ATS, i la policia va anul·lar la petició realitzada al 061, que mai va ser atesa adequadament.

L'alcalde, Lluís Recoder, assegura que aquests retards tornen a ser habituals en les últimes setmanes i demana responsabilitats al departament de Salut de la Generalitat per una situació que qualifica de 'lamentable'.

Lluís Recoder

Malauradament sé que no és la primera vegada que passa en les últimes setmanes. Volem respostes del Servei d'Emergències i del departament de Salut, que n'és el responsable. Hem viscut una situació molt lamentable.


Des del Servei d'Emergències Mèdiques de la Generalitat expliquen que en el moment de l'avís hi havia tres serveis de risc vital a la zona de Sant Cugat i el centre coordinador va haver de prioritzar-los per sobre de l'incident del Centre Cultural. La directora operativa del servei, Anna Puig, afegeix que el govern català està enllestint un pla per reorganitzar el sistema d'emergències sanitàries a tot Catalunya que haurà de corregir les mancances actuals.

Anna Puig

És cert que es va produir un retard. Les demores tenen relació amb la quantitat d'ambulàncies disponibles i la funció del centre coordinador és prioritzar les situacions de risc vital. Estem treballant en tot un pla per reorganitzar l'atenció prehospitalària urgent.


Recordem que Sant Cugat compta actualment amb dues ambulàncies convencionals fixes, amb base a la nostra ciutat, una tercera a Rubí que pot prestar serveis puntuals a la nostra ciutat i un vehicle medicalitzat (VAM) amb base a Terrassa que dóna servei a tota la demarcació. Ara fa un any, l'alcalde va demanar formalment a la consellera de Salut un VAM propi per cobrir la zona de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal, una reclamació que no s'ha materialitzat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.