El conseller de Justícia no aclareix si Sant Cugat tindrà un partit judicial propi


  • Comparteix:

L'alcalde de Sant Cugat torna a reclamar que les ciutats amb més de 50.000 habitants disposin de jutjats de primera instància i d'instrucció

L'alcalde de Sant Cugat torna a reclamar que les ciutats amb més de 50.000 habitants disposin de jutjats de primera instància i d'instrucció

El conseller de Justícia, Josep Maria Vallès, no aclareix si Sant Cugat disposarà de partit judicial propi i remet el cas al futur contingut del Llibre Verd de la Justícia de Catalunya. Vallès ha fet aquestes declaracions en unes jornades en què l'alcalde de Sant Cugat torna a reclamar que les ciutats amb més de 50.000 habitants disposin de jutjats de primera instància i d'instrucció.

En una jornada de debat sobre el contingut del Llibre Verd de la Justícia, el conseller Vallès no ha aclarit si Sant Cugat disposarà de partit judicial propi, tal com reclama l'alcalde. Vallès ha assegurat que el cas de Sant Cugat s'estudiarà a partir dels criteris generals que inclourà el Llibre Verd.

Escoltem el conseller de Justícia.

Josep Maria Vallès

El Llibre Verd és un document en uè no consten casos concrets, sinó que debat criteris generals per aplicar més endavant.


En la mateixa jornada, Recoder s'ha mostrat partidari d'un model que estengui jutjats de primera instància i d'instrucció a les ciutats amb més de 50.000 habitants i que concentri els tribunals especialitzats a les capitals de comarca. La proposta de Recoder coincideix amb la demanda d'instal·lar un partit judicial a Sant Cugat.

L'alcalde afirma que els jutjats especialitzats s'han de concentrar als caps de partit.

Lluís Recoder

És preferible que els jutjats especialitzats es col·loquin a caps de partit i els de primera instància i d'instrucció s'estenguin de forma uniforme pel territori.


En la seva intervenció, l'alcalde de Sant Cugat també ha demanat que l'administració de Justícia sigui conscient de les despeses que causen als ajuntaments els actes d'incivisme a les ciutats



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.