L'Ajuntament insta els santcugatencs a complir el decret contra la sequera i no regar els jardins


Temes relacionats

El sistema Ter-Llobregat entra en fase d'excepcionalitat i obliga a no fer ser servir aigua potable en usos no domèstics ( 4/feb/08)


  • Comparteix:

L'Ajuntament demana a la ciutadania que no regui els jardins i horts privats, i que no reompli les piscines, tal com recull el decret de la Generalitat per combatre la sequera. En paral·lel, el consistori ha activat altres mesures d'estalvi d'aigua en aplicació de la normativa del departament de Medi Ambient.

La falta de pluges ha fet que les conques del sistema Ter-Llobregat, del qual s'abasteix Sant Cugat, hagin entrat en fase d'excepcionalitat 2. Aquest escenari prohibeix que els Ajuntaments destinin aigua potable a usos que no siguin l'abastament domèstic.

En compliment de les mesures acordades per la Generalitat, l'Ajuntament ha pres altres iniciatives. No s'utilitzarà aigua apta per al consum humà per al reg dels parcs ni per a la neteja dels carrers. Només es regarà amb aigua freàtica on sigui imprescindible. En aquest àmbit, també s'han tancat les fonts públiques de la ciutat.

L'Ajuntament també ha informat les empreses de jardineria de la ciutat de l'obligació de complir les mesures acordades, així com als propietaris i adjudicataris d'horts públics i privats.

La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, fa una crida a la responsabilitat de la ciutadania perquè acati la prohibició de no regar els jardins i horts privats

Marta Subirà

L'Ajuntament fa una crida a la població perquè segueixi les prohibicions del decret.


Des d'abans de Nadal, Sant Cugat no rega zones verdes excepte en casos imprescindibles per a la supervivència d'arbres i plantes.

L'Oficina Sant Cugat Sostenible ofereix tota mena d'informació sobre hàbits d'estalvi d’aigua.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.