Prop d'un centenar de senglars ja han mort o han estat capturats enguany a Sant Cugat


  • Comparteix:

Des del Parc de Collserola insisteixen que no s'ha de donar menjar a aquests animals

Des del Parc de Collserola insisteixen que no s'ha de donar menjar a aquests animals

96 senglars ja han mort enguany per atropellaments, batudes i per furtius o han estat capturats per evitar mals majors a la vessant santcugatenca del Parc de Collserola. Amb aquestes xifres a la mà, des del Servei de Medi Natural de Consorci del Parc de Collserola han volgut fer una crida a la població perquè no doni menjar ni domestiqui aquests animals, perquè aquestes actuacions provoquen que s'acostumin a la proximitat dels humans i puguin produir més accidents a les carreteres que creuen el parc.

Durant el 2005 ja han mort o han estat capturats 207 senglars a tot l'àmbit del Parc de Collserola, 96 dels quals ho han estat al terme municipal de Sant Cugat. Així ho ha dit el cap del Servei de Medi Natural del Consorci del Parc de Collserola, Lluís Cabañeros, al magazín 'Sant Cugat a Fons' d'aquesta emissora.

Cabañeros ha explicat que la majoria de problemes es relacionen amb els exemplars 'domesticats' que estan acostumats a apropar-se als humans. Es tracta d'animals que canvien els seus hàbits i poden provocar tot tipus d'incidents.

Lluís Cabañeros

Els senglars s'adapten a la vida fàcil, canviant els seus hàbits i deixant-se veure molt amb els problemes que pot comportar.


En aquest sentit, el cap del Servei de Medi Natural ha remarcat la importància de què la gent no doni de menjar als animals, ja que és llavors quan es domestiquen. Un fet que, entre d'altres, afavoreix els accidents de trànsit per atropellament que es donen a les carreteres que creuen el parc ja que els animals ja no tenen la mateixa por de creuar-les que tindrien si fossin totalment salvatges.

A més, Cabañeros ha volgut insistir en la conveniència que els conductors respectin la limitació de 50 quilòmetres per hora que hi ha a gairebé tot el parc per tal d'evitar molts dels atropellaments i la seva perillositat donada la massa dels senglars.

Lluís Cabañeros

La majoria de carreteres del parc són limitades a 50 i si es segueix aquesta limitació de velocitat s'evitarien molts atropellaments.


Cabañeros ha instat així a tota la població a cridar i foragitar els senglars si es troben davant la seva presència per intentar que agafin por i no s'acabin domesticant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.