El sopar anual d'ASDI posa sobre la taula la necessitat de la sensibilització ciutadana


  • Comparteix:

Tant des de l'entitat com les autoritats reclamen la fi de conductes incíviques que dificulten la vida diària de les persones amb discapacitat

Tant des de l'entitat com les autoritats reclamen la fi de conductes incíviques que dificulten la vida diària de les persones amb discapacitat

Més de 250 persones han assistit aquest dissabte al 25è sopar benèfic de l'Associació Pro-Disminuïts Psíquics i Físics de Sant Cugat (ASDI). Des de l'organització han volgut destacar la necessitat de sensibilitzar els ciutadans per evitar conductes que dificultin la vida quotidiana d'aquestes persones.

El restaurant Campus Hotel Bellaterra ha estat un any més l'escenari del sopar benèfic d'ASDI, que aquest proper 2006 celebra el seu 25è aniversari. En una festa, amb música i la ja tradicional subhasta benèfica, els organitzadors han volgut destacar les necessitats de les persones amb discapacitat i mostrar el treball fet fins ara.

La presidenta d'ASDI, Enriqueta Guarch, ha subratllat la necessitat de sensibilitzar els ciutadans perquè evitin comportaments incívics que poden dificultar la vida d'aquestes persones, com per exemple, estacionar el cotxe a la vorera o en un pas de vianants. Guarch ha volgut destacar també els projectes del Centre Ocupacional i el seu gran repte, la llar-residència, que els permetrà millorar la qualitat de vida dels discapacitats.

Enriqueta Guarch

El centre ocupacional ja està en marxa amb 17 persones i el nostre gran projecte, com els nens es fan grans i els pares també, necessitem poder tenir una llar-residència.


A l'acte també hi ha assistit el tinent d'alcalde de Política Social i Joventut, Toni Ramon que ha felicitat l'associació i la seva presidenta per la tasca d'aquests anys i ha destacat la feina de la Taula de persones amb Discapacitat que coordina l'Ajuntament.

Toni Ramón

Per sensibilitzar la població que en casos aquestes persones poden dur a terme activitats normals o tenen moltes més possibilitats de les que ens pensem i que hem de tenir conductes que no impedeixin que aquestes persones es puguin desenvolpuar amb normalitat.


Per la seva banda, la vocal de l'EMD de Valldoreix, Mercedes Rojo, ha remarcat la necessitat d'una actitud responsable per facilitar el dia a dia dels discapacitats.

Mercedes Rojo

La gent que té aquests problemes no tenen en general molt recolzament i això és una lluita contínua, perquè a vegades petites coses de les que no ens adonem, per aquestes persones són importantíssimes.


L'Associació Pro-Disminuïts Psíquics i Físics de Sant Cugat celebrarà al llarg del 2006 i fins el proper sopar benèfic, més activitats per commemorar el seu 25è aniversari, que se celebra al mes de maig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.