L'Associació de Diabètics de Catalunya demana que la Seguretat Social inclogui les atencions podològiques


  • Comparteix:

L'Associació de Diàbetics de Catalunya, amb delegació a Sant Cugat, reclama que la Seguretat Social cobreixi els serveis de podologia. En el dia mundial contra aquesta malaltia, l'entitat recorda que els diabètics necessiten atenció especialitzada, ja que poden patir úlceres als peus.

L'associació demana que el sistema sanitari inclogui els serveis dels podòlegs. L'entitat remarca que els diabètics necessiten cures als peus, perquè corren el risc de patir úlceres als peus, i que han de pagar-se el tractament de la seva butxaca.

En declaracions al magazín 'Sant Cugat a fons', la presidenta de l'associació, Montserrat Soley, reclama que les administracions cobreixin els serveis de podologia que necessiten els diabètics.

Montserrat Soley

Enguany, ens centrem en la cura dels peus. Demanem a les administracions que la seguretat social cobreixi aquests serveis.


A Sant Cugat hi ha prop de 3.000 diabètics i a Catalunya, 350.000, gairebé el 5% de la població del país. A les xifres, s'hi suma la previsió de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) que vaticina un increment de diabètics en els propers anys. Escoltem Montserrat Soley.

Montserrat Soley

Hi ha diverses previsions de l'OMS que adverteixen que el nombre de malalts de diabetis incrementarà els propers anys.


L'Associació de Diabètics de Catalunya es va crear el 1992 amb els objectius d'informar els diabètics, investigar la malaltita i sensibilitzar la societat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.