El director de l'Avui aposta per reforçar nacionalment Catalunya davant la negociació amb Espanya


  • Comparteix:

El director de l'Avui, Vicent Sanchis, afirma que cal reforçar nacionalment Catalunya per renegociar la relació amb Espanya. En una xerrada organitzada per Amics de la UNESCO Valldoreix-Sant Cugat, el periodista també vaticina el fracàs d'Europa si només té en compte els estats i obvia les realitats nacionals i les supraregions econòmiques.

En el cicle de xerrades que els Amics de la UNESCO dediquen a la relació del país amb el món, el director de l'Avui ha reclamat que es reforcin nacionalment els instruments polítics, empresarials i econòmics per renegociar la situació de Catalunya dins de l'Estat. Sanchis ha afirmat que la negociació de l'Estatut i l'OPA de Gas Natural sobre Endesa determinaran quines possibilitats té Catalunya de trobar una relació estable amb Espanya.

El director de l'Avui afirma que cal establir un pacte digne amb Espanya perquè no hi ha cap més remei.

Vicent Sanchis

Si no hi ha més remei, cal establir un pacte digne amb Espanya. No volem una Espanya que centralitzi tot el poder.


Pel que fa a la relació de Catalunya amb Europa, Sanchis ha lamentat que el govern català es vegi obligat a confiar els seus temes a Espanya perquè es negociïn a Brussel·les. El periodista ha advertit que Europa fracassarà si no té present les nacions sense estat i les supraregions econòmiques que formen.

Vicent Sanchis (València, 1961) ha estat redactor i director de la revista El Temps, director del diari El Observador, guionista i director de diversos programes televisius, i ,des del 1996, és director de l'Avui.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.