Sant Cugat dedica una setmana a la lluita contra la violència de gènere


  • Comparteix:

Les activitats comencen avui amb la presentació del 3er informe sobre violència domèstica al municipi

Les activitats comencen avui amb la presentació del 3er informe sobre violència domèstica al municipi

La presentació del tercer informe sobre violència domèstica a Sant Cugat dóna avui el tret de sortida als actes organitzats a la nostra ciutat amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, que es commemora el 25 de novembre. Les activitats s'allargaran durant tota la setmana, amb la projecció de la pel·lícula 'Moonlaadé', dins el cicle de 'Cinema d'Autor', o amb una concentració ciutadana el mateix dia 25 a la plaça d'Octavià.

El dia 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones i per aquest motiu s'han organitzat diferents activitats per fer reflexionar a la ciutadania de Sant Cugat.

Aquest dilluns, es presentarà el 3r Informe sobre violència domèstica de Sant Cugat. Representants del Col·legi d’Advocats de Terrassa, dels centres locals de salut pública i dels cossos de policia local i estatal també intervindran en aquest acte.

Marta Subirà explica quin és l'objectiu del document.

Marta Subirà

És una setmana on la ciutadania de Sant Cugat veuran diferents actes i impactes sobre aquest tema que ens poden ajudar a reflexionar i lluitar contra aquest tema.


Els actes continuaran dijous, amb la projecció d'una pel·lícula dins el cicle d'autor, 'Moonlaadé', que tracta la situació d'amenaça de l'ablació que viuen les dones a Senegal. Ja divendres, tindrà lloc una concentració a les 8 del vespre a la plaça d'Octavià.

Segons Subirà, l'objectiu de totes aquestes propostes és donar a conèixer aquesta problemàtica i fer reflexionar als santcugatencs sobre aquesta situació.

Marta Subirà

Presentem l'informe anual de violència a Sant Cugat. Mirem de recollir dades des de tots els sectors socials que ens permetin donar una imatge aproximada per lluitar contra aquest problema.


Amb aquesta mateixa voluntat, s'editarà un punt de llibre amb la informació bàsica per poder detectar una situació d'abús en una parella, i es convocaran també els 4arts tallers de prevenció per a joves que es fan entre els estudiants de secundària del municipi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.