Sant Cugat es declara ciutat antitaurina i 'amiga dels animals'


  • Comparteix:

Sant Cugat s'ha declarat ciutat antitaurina i 'amiga dels animals'. Així ho ha aprovat el ple municipal de novembre a través d'una moció presentada per ERC que rebutja les curses de braus i el patiment dels animals. Els grups polítics han donat llibertat de vot als seus regidors i la moció s'ha aprovat amb els vots a favor d'ERC, ICV-EA i una part de CiU, l'abstenció del PSC, de tres membres de CiU i d'un regidor del PP, i el vot en contra de la resta de regidors populars.

El portaveu municipal d'ERC i tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha estat l'encarregat de defensar la moció. El text demana que la ciutat faci públic el seu rebuig a les curses de braus i defensi el respecte als animals i la renúncia a fer-los patiment.

Pomar, que ha recordat que Barcelona i altres ciutats catalanes ja s'han proclamat antitaurines, considera 'lamentable' que la Catalunya del segle XXI conservi 'tradicions tan cruels' com les curses de braus.

Eduard Pomar

És lamentable i injust que a la Catalunya del segle XXI es conservin tradicions tan cruels. Posem en qüestió, a més, els suposats valors artístics de les curses de braus.


El PP ha estat l'únic partit que s'ha posicionat obertament en contra de la moció, tot i que un dels seus regidors, Rafael Enríquez, s'ha abstingut en la votació. La portaveu municipal popular, Berta Rodríguez, ha dit que les curses de braus formen part d'un patrimoni cultural que s'ha de defensar enfront de les agressions 'imperialistes'.

Berta Rodríguez

Estem en contra per raons històriques i geogràfiques. Les curses de braus són pròpies de la zona mediterrània. Defensem el nostre patrimoni cultural davant agressions d'altres cultures imperialistes.


De la seva banda, el PSC s'ha abstingut en bloc, mentre CiU ha donat llibertat de vot i alguns regidors han optat també per l'abstenció, entre ells l'alcalde. ICV-EA ha donat suport a la moció presentada per ERC.



  • Comparteix:

COMENTARIS

per als qui ho desconeixen: Sant Cugat s'ha declarat ciutat antitaurina i 'amiga dels animals'. Així ho ha aprovat el ple municipal de novembre a través d'una moció presentada per ERC que rebutja les curses de braus i el patiment dels animals. Els grups polítics han donat llibertat de vot als seus regidors i la moció s'ha aprovat amb els vots a favor d'ERC, ICV-EA i una part de CiU, l'abstenció del PSC, de tres membres de CiU i d'un regidor del PP, i el vot en contra de la resta de regidors populars. http://www.cugat.cat/noticies/Societat/19577.htm/sant_cugat_es_declara_ciutat_antitaurina_i__amiga_dels_animals_

Núria Querol Viñas. Enviat el 1/abr/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.