Els veïns de Centre-Estació presenten al Síndic de Greuges la queixa pel pas dels busos per la plaça Lluís Millet


  • Comparteix:

La demanda ja ha estat admesa a tràmit

La demanda ja ha estat admesa a tràmit

El Síndic de Greuges de Catalunya està estudiant la queixa presentada per l'associació de veïns Centre-Estació sobre el pas dels autobusos per la plaça Lluís Millet. En l'escrit, els veïns demanen a l'organisme que valori i conciliï les diferents propostes per garantir la seguretat i integritat dels milers de vianants que diàriament passen per aquesta plaça.

En un escrit de més de 300 pàgines on s'inclouen fotografies del pas d'autobusos i vianants per la plaça Lluís Millet, l'associació de veïns Centre-Estació va presentar una queixa formal a la Sindicatura de Greuges a finals d'octubre. La resposta no s'ha fet esperar, ja que la institució catalana en defensa dels drets individuals i les llibertats públiques dels ciutadans ja ha admès a tràmit la queixa.

Des de l'associació de veïns s'han felicitat per la ràpida resposta i l'eficàcia de la institució encapçalada per Rafael Ribó. Segons el president de l'entitat, Pere Soler, el fet que l'organisme independent hagi entrat a valorar la seva queixa significa que les demandes que fan no van tan desencaminades.

Pere Soler

Estem a l'espera de notícies, tant la resposta de l'Ajuntament com la resolució final del Síndic. El fet que hagi entrat a valorar-ho vol dir que hi ha certa sensibilitat amb el tema


La proposta dels veïns pretén evitar que els autobusos passin per la Plaça de l'Estació i garantir així la seguretat dels vianants ja que diàriament passen per aquest espai un total de 225 vehicles de transport públic urbà i interurbà. Segons l'entitat veïnal, és evident que hi ha alguna cosa que falla quan a data d'avui i malgrat la senyalització, s'han produït, segons diuen, un total de 19 accidents davant la pilona d'entrada a la plaça. Escoltem Marc Villoro, membre de l'associació.

Marc Villoro

Hi ha senyalització però amb 19 accidents alguna cosa falla. A més fa 2 mesos que la pilona no funciona a causa dels constants accidents, els cotxes es colen per la plaça de l'Estació i no respecten el límit de velocitat


En aquest sentit, el col·lectiu ha tornat a plantejar les seves propostes, que passen per ubicar la parada dels autobusos al carrer Safareigs, connectar-la amb la plaça mitjançant dues escales mecàniques i treure els taxis del carrer de l'Andana. Des de l'associació de veïns han recordat, a més, que l'expert en mobilitat Ole Thorson va considerar aquests plantejaments tècnicament viables.

A més, els veïns també demanen la instal·lació de pantalles acústiques als dos costats de les vies del tren en els trams que van des de l'estació de Sant Cugat fins al Carrer Rius i Taulet, i asseguren que veuen amb molt bons ulls la proposta d'instar al soterrament de les vies del tren que es va aprovar per majoria al ple municipal el passat mes d'octubre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.