Prop de 150 persones es concentren per exigir la fi de la violència de gènere i lluitar per la igualtat


  • Comparteix:

L'Ajuntament i les entitats es comprometen a treballar per eradicar les desigualtats de gènere

L'Ajuntament i les entitats es comprometen a treballar per eradicar les desigualtats de gènere

L'Ajuntament de Sant Cugat i les entitats de dones de la nostra ciutat exigeixen la fi de la violència de gènere i es comprometen a seguir lluitant per la plena igualtat entre homes i dones. Aquest ha estat el principal missatge dels manifestos llegits en la concentració d'aquest divendres a la Plaça d'Octavià, que ha comptat amb la presència d'unes 150 persones, amb motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones.

Després d'una setmana plena d'activitats, que han inclòs la presentació d'un informe sobre la violència domèstica a Sant Cugat i la projecció d'una pel·lícula dins del cicle de cinema d'autor, entre d'altres, la commemoració del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones ha culminat aquest divendres amb una concentració celebrada a la Plaça d'Octavià que ha reunit prop de 150 persones.

L'acte, presidit per la regidora d'Igualtat, Marta Subirà, ha comptat amb la presència de les entitats de dones de la nostra ciutat; Atena Dones de Sant Cugat, el Grup de Dones de la Creu d'en Blau, el Grup de dones immigrants i el Grup de famílies monoparentals.

Subirà, que ha llegit una declaració institucional, elaborada per l'Institut Català de les Dones, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques, ha manifestat el compromís de les administracions públiques catalanes de seguir lluitant contra la violència de gènere.

Marta Subirà

Manifestem el compromís de definir noves estratègies i desplegar els recursos necessaris per minvar els efectes de la violència de gènere. Volem expressar que és viable avançar cap a una Catalunya sense violència.


De la seva banda, la membre d'Atena Dones, Àngels Antiga, que ha estat l'encarregada de llegir el manifest de la Xarxa de Dones contra la violència, ha exigit respecte per a totes les dones i la fi de la violència sexista.

Àngels Antiga

Les dones que actuem en defensa de la vida de les persones, exigim el respecte i l'autoritat per exigir la llibertat i el respecte de les dones i per evadir del planeta la violència patriarcal.


Recordem que en el que portem d'any 15 dones han mort a Catalunya víctimes de la violència de gènere. Pel que fa a la nostra ciutat, enguany s'han registrat 76 denúncies a la policia per maltractaments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.