La FAV augura un deteriorament del nivell de vida si continua l'increment d'impostos


  • Comparteix:

La federació reclama una rebaixa de l'IVA dels serveis bàsics

La federació reclama una rebaixa de l'IVA dels serveis bàsics

La FAV de Sant Cugat s'ha sumat a la campanya de la Confederació de Federacions de Veïns de Catalunya per reclamar que es rebaixi fins al 4% l'IVA dels impostos sobre l'aigua, l'electricitat, el gas i el transport. La FAV denuncia que l'augment de la pressió fiscal perjudica les capes socials amb menys ingressos i augura un deteriorament del nivell de vida si continua l'increment dels impostos.

La Confederació de Federacions de Veïns de Catalunya (CONFAC), de la qual forma part la FAV, ha iniciat una campanya per reclamar a les administracions una reducció dels impostos sobre els serveis bàsics com l'aigua, l'electricitat, el gas i el transport. La CONFAC sol·licita que es redueixi fins al 4% l'IVA d'aquests serveis, perquè l'actual pressió, segons la confederació, perjudica els ciutadans amb menys ingressos.

Un dels membres de la FAV, Manel Sànchez, vaticina una reducció del nivell de vida dels ciutadans si no es posa remei a l'increment d'impostos.

Manel Sànchez

L'increment d'impostos i taxes va en contra de les classes socials més baixes. Aquesta situació pot anar a pitjor si no s'hi posa remei.


Pel que fa a l'àmbit local, la FAV demana que el nou sistema de finançament de Catalunya solucioni el dèficit econòmic que pateixen els ajuntaments. Segons la federació, cal reformar la llei d'hisendes locals per evitar que els consistoris es vegin obligats a vendre patrimoni per sanejar els seus comptes.

En el cas de Sant Cugat, la FAV veu amb preocupació l'increment que hi haurà sobre l'IBI a partir del 2009, un cop finalitzin les mesures correctores que ha aplicat l'Ajuntament per evitar una crescuda desmesurada de l'impost.

Un altre dels membres de la FAV, Josep Maria Àngel, assegura que molts santcugatencs han expressat la seva preocupació per la pèrdua de capacitat econòmica.

Josep Maria Àngel

Molts ciutadans ens diuen a les associacions de veïns de Sant Cugat que la seva capacitat econòmica s'està reduint.


D'altra banda, la FAV també reclama que l'Ajuntament iniciï una campanya per informar els ciutadans sobre la taxa de residus que s'inclou en el rebut de l'aigua. Segons la federació, els santcugatencs han de pagar una taxa més cara que a altres ciutats perquè Sant Cugat és a la cua de la recollida selectiva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.