Fecsa-Endesa desviarà la línia d'alta tensió que creua Sant Cugat a canvi d'un terreny per fer una subestació


  • Comparteix:

La companyia elèctrica Fecsa-Endesa desviarà la línia d'alta tensió que creua Sant Cugat, per tal que no passi per entremig de l'entramat urbà. Després de mesos de negociacions, l'Ajuntament i aquesta empresa han acordat el soterrament de les línies d'alta, baixa i mitja tensió del municipi, a a canvi de la cessió d'un terreny municipal on aquesta empresa pugui construir-hi una subestació elèctrica.

Després de llargues negociacions, finalment l'Ajuntament i Fecsa-Endesa han arribat a un acord pel qual el consistori cedeix uns terrenys municipals a tocar de l'autopista AP-7, perquè la companyia hi pugui construir una subestació elèctrica que millorarà el servei al conjunt del municipi.

A canvi, Fecsa es compromet a soterrar tota les línies de mitja tensió del municipi i a fer el mateix amb les de baixa tensió, tot i que de forma gradual. Així ho ha explicat l'alcalde, Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Per cedir aquest terreny vàrem iniciar una negociació molt llara on vam aconseguir vàries coses, com que Fecsa-Endesa soterrarà tota la mitja tensió de Sant Cugat, amb uns acords puntuals també ho faran amb la baixa i vam posar sobre la taula l'alta tensió


Precisament, l'alcalde s'ha mostrat especialment satisfet d'aquest compromís de Fecsa de desviar també la línia alta tensió que encara creua la Floresta i Valldoreix per l’avinguda Baixador. Per a Lluís Recoder, es tracta d'un acord històric.

Lluís Recoder

Això ens permetrà també poder treure l'alta tensió del nostre terme municipal. Ja ho havíem aconseguit amb una que hi ha al polígon de Can Sant Joan i ara hi hem afegit aquesta. Creiem que és un acord històric


Aquest acord es presentarà oficialment aquest proper dilluns, en un acte que comptarà amb la presència del mateix alcalde, representants de l'EMD de Valldoreix i també de la companyia Fecsa-Endesa.

A més, l'acord ha comptat també amb la col·laboració de la Generalitat, que ha fet una aportació econòmica per tal que es pugui dur a terme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.