Intermon-Oxfam porta al CMSC una exposició contra el comerç d'armes

L'ONG pressiona perquè es redacti un tracta internacional que reguli el tràfic d'armes

Societat

Publicat el 12/des/05 per Cristina Cullell

La sala d'exposicions del Club Muntanyenc acull fins el proper 28 de desembre l'exposició 'Plantem cara a les armes' d'Intermon Oxfam. La mostra s'emmarca dins les activitats de sensibilització dels fons de solidaritat i cooperació internacional de l'Ajuntament i forma part de la campanya 'Armes sota Control' liderada per Intermon, Amnistia Internacional i IANSA.

Sota el títol 'Plantem cara a les armes', l'exposició analitza els problemes, les conseqüències i les possibles solucions al tràfic d'armes. I és que la mostra forma part de la campanya 'Armes sota Control' que lideren conjuntament Intermon, Amnistia Internacional i IANSA. Una campanya que vol sensibilitzar la ciutadania sobre els milers de morts anuals que hi ha a causa de la falta de control en el tràfic d'armes lleugeres i denunciar els incompliments del Codi de Conducta europeu que fa de forma reiterada l'Estat espanyol.

Per a la presidenta de la delegació local d'Intermon-Oxfam, Mari Creu Moya, la prioritat d'aquesta iniciativa és aconseguir un tractat internacional que reguli el comerç d'armes.

Mari Creu Moya

Si hi ha suficient suport i firmes aconseguirem pressionar al politics perquè tirin endavant un tracat internacional que reguli el comerç d'armes

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Una conferència sobre el comerç d'armes a Espanya i al món a càrrec de Dani Luz, de l'Escola de Cultura de Pau, donarà el tret de sortida a una exposició que es podrà visitar fins el dia 28 de desembre al Club Muntanyenc. L'acte d'inauguració comptarà, a més, amb la presència de l'actriu santcugatenca Emma Vilarasau i l'ex jugador d'handbol del FC Barcelona Enric Massip.

D'altra banda, durant els propers dies es faran diferents activitats a la mateixa sala d'exposicions del CMSC. El dia 17 es farà una lectura de poemes per la pau i el dia 27, coincidint amb les vacances escolars, s'han organitzat unes lectures de contes per la pau destinats als més menuts.