La Fundació Sant Cugat reclama a les entitats abandonar la 'cultura de la subvenció'


  • Comparteix:

La Fundació Sant Cugat demana que l'associacionisme local no es basi només en la cultura de la subvenció, sinó també en el diàleg. En un document públic, la fundació considera que les entitats i associacions no poden dependre de l'Ajuntament pel seu funcionament. La declaració sorgeix arran de la compra per part del consistori de part de les instal·lacions del Club Munyanyenc Sant Cugat (CMSC) i de les queixes de diverses entitats en què reclamen ajudes econòmiques.

La reflexió de la Fundació Sant Cugat pretén incidir en la inquietud que ha generat l'acord entre l'Ajuntament i el CMSC. Diverses entitats locals han reclamat més ajuts econòmics, i han denunciat un 'greuge comparatiu' entre el tracte que reben per part del consistori. Un tracte que el mateix president del CMSC, Francesc Duch, assegurava fa pocs dies que no és desigual ni discriminatori entre les associacions locals.

La fundació considera que les entitats han de trobar un equilibri entre l'autonomia financera a la qual han d'aspirar, i el suport públic que mereix la seva tasca social. Escoltem el membre de la fundació Jordi Casas.

Jordi Casas

Les entitats no han de dependre només de l'ajut institucional. Han de buscar un equilibri i ser capaces d'autofinançar-se.


El document assegura que el primer que han de demanar les associacions és un pla d'equipaments que defineixi el futur de diversos edificis municipals. Casas considera que la col·laboració entre entitats i Ajuntament ha d'anar més enllà de la subvenció.

Jordi Casas

Cal un diàleg permanent, cal un full de ruta per saber on van les entitats, més enllà de la subvencions.


La junta de la fundació ha aprovat aquesta declaració pública.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.