Intermon-Oxfam anima als santcugatencs a 'plantar cara a les armes'


  • Comparteix:

L'ONG presenta aquests dies una exposició emmarcada dins la campanya 'Armes sota crontrol' i que es pot veure a la seu del CMSC

L'ONG presenta aquests dies una exposició emmarcada dins la campanya 'Armes sota crontrol' i que es pot veure a la seu del CMSC

Lluitar per defensar els drets humans i acabar amb la violència arreu del món són els objectius de l'exposició 'Plantem cara a les armes' que es pot veure fins el 28 de desembre a la seu del CMSC. La mostra, organitzada per Intermon Oxfam, vol sensibilitzar la població i els governs sobre la necessitat de regular el comerç d'armes lleugeres per mitjà d'un tractat internacional.

Cada minut, una persona mor al món com a conseqüència de les armes. Aquesta és una de les frases que encapçala aquesta exposició que ha portat a la nostra ciutat la delegació local d'Intermon-Oxfam.

La mostra, que s'emmarca dins la campanya 'Armes sense control' que lideren Intermon, Amnistia Internacional i Iansa, convida al públic a analitzar els problemes, les conseqüències i les possibles solucions al tràfic d'armes.

Amb aquesta voluntat, un dels apartats proposa als visitants que es facin una fotografia del rostre per afegir-la al conjunt de fotografies que formaran part de la campanya 'Un milió de rostres' que vol denunciar el comerç d’armes i demanar un tractat internacional que el reguli. I és que aquest és el principal objectiu de la campanya, tal i com ha explicat la presidenta d'Intermon-Oxfam a Sant Cugat, Mari Creu Moya.

Mari Creu Moya

La solució passa per la no violència, per treballar en els barris, les persones que vulguin fer un pas endavant per la pau, però quan a nivell internacional hi ha aquest descontrol d'armes, val la pena fer alguna llei


En el mateix sentit s'ha expressat l'alcalde, que ha felicitat la iniciativa d'organitzacions com Intermon-Oxfam, que treballen cada dia per conscienciar ciutadans i administracions de la necessitat de resoldre un problema molt acusat ja en algunes societats. I és que segons Lluís Recoder, en alguns països el problema s'ha accentuat per la creença que les armes són necessàries per protegir-se.

Lluís Recoder

Als països del tercer món, aquesta violència és una conseqüència però també suposa un increment de la pobresa. Per tant, aquest tractat és molt necessari


La inauguració d'aquesta exposició ha comptat amb la presència d'algunes cares conegudes, com els tennistes Albert Costa i Francesc Roig. No hi ha faltat tampoc el president del CMSC, Narcís Castanyer, ha manifestat la voluntat de seguir col·laborant amb Intermon-Oxfam i d'altres entitats amb l'objectiu d'oferir espais on poder fer fer exposicions com aquesta, que conviden a la reflexió.

Recordem que durant els propers dies, Intermon-Oxfam ha organitzat diverses activitats per completar el contingut de la mostra. El dia 17 es farà una lectura de poemes per la pau i el dia 27, coincidint amb les vacances escolars, s'han organitzat unes lectures de contes per la pau destinats als més menuts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.