Només la meitat dels santcugatencs no comunitaris cridats per l'Ajuntament han renovat el padró

El consistori prorroga el termini per fer el tràmit i recorda que és necessari fer-ho

Societat

Publicat el 16/des/05 per Miquel Herrada

Uns 1.800 santcugatencs no comunitaris sense permís de residència permanent han respost al procés de renovació de l'empadronament obert per l'Ajuntament per actualitzar les dades de l'Instituto Nacional de Estadística (INE). Uns 1.900 nouvinguts s'han mantingut al marge del procés i l'Ajuntament ha decidit allargar el termini i tornar a informar del tràmit al col·lectiu implicat.

Dels 3.700 ciutadans no comunitaris sense permís de residència permanent i amb un mínim de 2 anys de residència que s'estima que hi ha a Sant Cugat, només 1.816 han respost a la crida de l'Ajuntament per renovar les dades del padró. El procés, obert per ordre de l'Instituto Nacional de Estadística (INE), es tancava el passat 1 de desembre, però l'Ajuntament ha decidit prorrogar el termini perquè encara queden pendents uns 1.900 nouvinguts més.

Aquestes dades demostren, per al tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, que la preocupació del consistori estava justificada i que calia una campanya informativa per transmetre al col·lectiu implicat la necessitat de fer aquest tràmit. Ramon apunta així algunes de les possibles raons del baix índex de resposta per part dels ciutadans no comunitaris.

Toni Ramon

Es constata la nostra preocupació de fer arribar la necessitat de renovar el padró. Pot ser que algunes persones ja no resideixin a Sant Cugat, perquè hi ha molta mobilitat, o que no hagin notificat un canvi d'adreça.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Per resoldre aquest tema, l'Ajuntament allargarà el termini per sol·licitar la renovació del padró i tornarà a informar del procés al col·lectiu implicat que, fins ara, no ha respost a les crides.

Toni Ramon

Es tornarà a fer un enviament de cartes certificades a les persones que no han renovat el padró. Si no responen, es notificarà la baixa a l'INE.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El tinent d'alcalde de Polítiques Socials ha explicat que els homes sols que porten poc temps a casa nostra són els més proclius a no empadronar-se, perquè no veuen la necessitat. Toni Ramon ha advertit, però, que l'empadronament no només serveix a l'administració per tenir dades de població reals, sinó també als ciutadans per realitzar tràmits i acollir-se als serveis de l'administració local.