La plaça d'Octavià acull dissabte la primera edició de la Mostra d'Artesans de Sant Cugat


  • Comparteix:

Convertir-se en un punt de trobada dels artesans de Sant Cugat i acostar tot el procés que hi ha al darrera de la creació d'una peça d'artesania són els dos objectius principals de la Mostra d'Artesans de Sant Cugat. Aquest dissabte se celebra la primera edició a la plaça d'Octavià i la mostra s'anirà repetint a partir del mes de gener cada segon dissabte de mes, incorporarant tallers i xerrades per ensenyar sobretot als més petits les interioritats de cada disciplina artesana.

Un total de divuit artesans de Sant Cugat han unit els seus esforços per portar aquest dissabte a la plaça d'Octavià la primera edició del Mercat d'Artesans de Sant Cugat. Es tracta d'una iniciativa que s'ha anat gestant des de la primavera passada i que pretén establir un punt de trobada fixe pels artesans de Sant Cugat i alhora ensenyar les seves activitats a la ciutadania. D'aquesta manera, aquest dissabte a partir de les deu del matí i fins a les vuit del vespre s'hi podrà trobar una varietat dels diferents materials naturals com vidre, plata, ceràmica o llavors i les diferents formes de tractar-los. Ho explica l'artesana del vidre Emma Clemente.

Emma Clemente

Aquest primer dissabte no farem tallers, però si que hi haurà diferents mostres de tractar els materials com plata, vidre, sabons o llavors.


A partir del mes de gener el Mercat d'Artesans passarà a fer-se cada segon dissabte de mes i la idea és fer tallers i xerrades per donar a conèixer les seves activitats i ensenyar, sobretot als més petits, la feina creativa que hi ha al darrera de cada peça d'artesania. Emma Clemente.

Emma Clemente

La idea és explicar el procés que té una peça d'artesania perquè valorin la peça que estan fent i hi haurà tallers de titelles, de modelatge, ...


Aquesta iniciativa, ha explicat Emma Clemente, es va iniciar la primavera passada per les converses d'un petit grup d'artesans amics de Sant Cugat que trobaven a faltar aquest punt de trobada de l'artesanat santcugatenc. Finalment aquest novembre i després de diverses converses amb l'ajuntament i els diferents artesans de la ciutat, s'ha pogut establir el dia i el lloc de la primera edició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.