Mor Jesús Serra Santamans, fundador de Catalana Occident


  • Comparteix:

L'alcalde de Sant Cugat ha volgut recordar l'aposta de Santamans pel nostre municipi i la seva implicació constant amb la ciutat

L'alcalde de Sant Cugat ha volgut recordar l'aposta de Santamans pel nostre municipi i la seva implicació constant amb la ciutat

El fundador de Catalana Occident, Jesús Serra Santamans, ha mort la matinada de diumenge a l'edat de 94 anys i per causes natural. Santamans va ser el creador d'un dels principals grups asseguradors de l'Estat Espanyol gràcies a la fusió de les companyies La Catalana i Occident. La companyia asseguradora va traslladar-se el 1971 a la nostra ciutat, on actualment hi tenen la seu central. L'alcalde de Sant Cugat ha lamentat la pèrdua i ha recordat la col·laboració de Santamans amb el nostre municipi.

Nascut l'any 1911 a Pont de Vilomara, al Bages, Jesús Serra Santamans ha mort la matinada de dissabte a diumenge, per causes naturals.

De la seva trajectòria destaca la creació, l'any 1958, d'un dels principals grups asseguradors de l'Estat, Catalana Occident, arran de la fusió de les companyies La Catalana i Occident. L'any 1971 l'empresa va traslladar-se a la nostra ciutat, on actualment hi tenen encara la seva seu central dins el polígon de Can Sant Joan.

Així ho ha recordat l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, que ha lamentat aquesta pèrdua i ha volgut remarcar l'aposta que va fer en aquell moment Santamans pel nostre municipi.

Lluís Recoder

El trobarem a faltar. Ha estat un home important per Sant Cugat i jo li vull reconèixer que ell va creure en la ciutat quan poca gent hi creia i va prendre una decisió molt important com traslladar la seva empresa aquí


Recoder també ha recordat la constant implicació de Santamans i de Catalana Occident amb Sant Cugat. Una implicació que es posa de manifest amb el compromís amb el Teatre Auditori, el patrocini de l'Orquestra Simfònica de la ciutat, la participació a la campanya 'Qui serà el primer santcugatenc de l'any?' que organitzen Ràdio Sant Cugat i la companyia asseguradora o una important col·laboració econòmica per rehabilitar el Monestir i el claustre.

En aquest sentit, l'alcalde ha assegurat que 'la ciutat té un deute amb ell i que caldrà trobar la manera de pagar-li'.

Lluís Recoder

Ha estat un home que sempre ha col·laborat amb Sant Cugat, ell i la seva empresa, i molt especialment va estimar molt el Monestir. Sant Cugat està en deute amb ell i espero que trobem la manera de pagar-li


A la passió pel Monestir de Sant Cugat, cal afegir-li també la passió pel jazz i per l'esport, que el van portar a ser promotor de l'estació d'esquí de Baqueira-Beret o president del Reial Club de Tennis de Barcelona.

Recordem també que Jesús Serra Santamans va ser segrestat per ETA l'any 1980, un segrest que es va allargar durant 65 dies. A més, també ha rebut diverses distincions entre les que destaquen la Creu de Sant Jordi i la Medalla d'Or al Mèrit en l'Assegurança.

El funeral del fundador i president honorífic de Catalana Occident es farà aquest dilluns a la una del migdia a la basílica de la Seu a Manresa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.