Tres associacions de veïns de La Floresta abandonen els consells de districte


  • Comparteix:

Les entitats veïnals es queixen del 'desencontre' entre florestans i polítics

Les entitats veïnals es queixen del 'desencontre' entre florestans i polítics

Tres de les quatre associacions de veïns de La Floresta han anunciat la decisió d'abandonar els plens del consell de districte per protestar pel 'desencontre' entre els florestants i els representants polítics del consell. Una de les entitats veïnals assegura que la seva retirada és definitiva i incondicional, mentre que les altres dues han donat un marge de temps a l'equip de govern abans de decidir si trenquen definitivament amb el consell de districte.

El malestar de les associacions de veïns de La Floresta pel funcionament dels consells de districte ha pujat un grau més. Tres de les quatre entitats veïnals que hi estan representades han signat una carta conjunta -adreçada a l'alcalde, el regidor de Descentralització i representants de tots els partits polítics del consistori- en què anuncien que no participaran en les properes convocatòries dels consells.

L'Associació de Propietaris i Veïns de La Floresta-Pearson, l'Associació de Veïns de La Floresta i l'Associació de Veïns de La Serreta-Bosc d'en Saladrigues consideren que la darrera sessió plenària va servir per exemplificar el 'desencontre' existent entre els florestants i 'la part política del consell' de districte. Un dels vocal de l'Associació de Veïns de La Floresta, Oriol Ribera, argumenta així la decisió de les entitats veïnals.

Oriol Ribera

Durant tot aquest curs polític, els consells han demostrat que no són operatius i que no hi ha voluntat política de que ho siguin. Hem decidit retirtar-nos perquè no ens donen solucions al que sempre demanem.


Ribera assegura també que la seva retirada dels plens del consell de districte és definitiva i incondicional i afirma que la seva associació està 'decebuda amb els polítics municipals'. El vocal de l'Associació de Veïns de la Floresta ha anunciat que no tornarà als plenaris del consell de districte fins que no hi hagi un canvi de color polític i de tarannà a l'equip de govern.

Oriol Ribera

Estem completament decebuts dels polítics municipals, per tant el nçostre abandonament és definitiu. Potser ens plantejaríem tornar si hi hagués un canvi de color polític de l'equip de govern i uns criteris diferents.


Les altres dues associacions, en canvi, no s'han volgut manifestar públicament i han explicat que van acordar donar un marge de temps a l'equip de govern abans de posicionar-se definitivament.

El vocal de l'Associació de Veïns de la Serreta, Jordi Cuesta, ha declinat fer declaracions públiques, a l'espera d'un posicionament conjunt de les tres entitats veïnals. Tot i això, Cuesta ha indicat que els consells de districte no serveixen per fer de 'cadena de transmissió' de la feina que es realitza als grups de treball.

Des de l'Associació de Propietaris i Veïns de La Floresta-Pearson, Iñaki Reixach ha expressat també el seu malestar pel funcionament dels consells i ha afegit que la situació no ha millorat gens des de fa un any, quan les entitats ja van fer una primera 'plantada' de protesta per la inoperància d'aquest organisme de descentralització.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.