Un estudi de la desigualtat de gènere al centres educatius guanya la tercera beca 'DonaInformació'


  • Comparteix:

L'autora de l'estudi és la professora d'història de l'IES Arnau Cadell, Enriqueta Díaz-Perera

L'autora de l'estudi és la professora d'història de l'IES Arnau Cadell, Enriqueta Díaz-Perera

Un treball sobre les desigualtats de gènere en l'àmbit educatiu, d'Enriqueta Díaz-Perera, és el guanyador de la tercera beca 'DonaInformació'. L'objectiu d'aquesta iniciativa, que convoca des de fa tres anys l'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament, és promoure la recerca sobre la realitat social de la dona a Sant Cugat per orientar les polítiques concretes.

Enriqueta Díaz-Perera ha guanyat la tercera beca 'Donainformació' amb el treball titulat 'Prevenció de comportaments estereotipats que porten a la discriminació sexista'. En el seu projecte, la guanyadora, que és professora d'història a l'IES Arnau Cadell, sosté que el sistema educatiu no és igualitari i posa com a exemple el llenguatge que utilitzen el professorat i l'alumnat.

El jurat, format entre d'altres per representants del món universitari i la regidora d'Igualtat, Marta Subirà, ha volgut fer constar l'element novedós del treball, ja que incideix en aspectes imperceptibles de desigualtat de gènere que es produeixen en l'àmbit educatiu.

La regidora d'Igualtat, Marta Subirà, ha assegurat que aquestes investigacions ajuden a completar la feina que es fa des de l'àrea d'Igualtat. Segons Subirà, no només es vol difondre el missatge d'igualtat i prevenir certes conductes, sinó que també calen treballs d'investigació que completin l'estudi d'aquest fenomen.

La beca consta de 2.400 euros, 800 dels quals es fan efectius al principi i els 1.600 restants quan s'hagi lliurat el treball d'investigació.

Un total de 10 projectes s'han presentat per optar a la tercera edició d'aquesta beca, dels quals només 8 reunien tots els requisits indicats a les bases.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.