Sant Cugat s'adapta a la llei antitabac amb els tres anys d'experiència del programa 'Ajuntament sense fum'


  • Comparteix:

La majoria de bars del centre deixen fumar els seus clients

La majoria de bars del centre deixen fumar els seus clients

Sant Cugat s'adapta aquests dies a l'entrada en vigor de la llei antitabac amb els tres anys d'experiència del programa 'Ajuntament sense fum', que ha deixat lliures de fum totes les dependències municipals. La majoria dels bars i cafeteries del centre han optat per permetre fumar als seus clients, mentre que les empreses estan obligades a complir amb la prohibició.

Aquest dilluns, primer dia laborable del 2006, ha estat una veritable prova de foc per als fumadors. L'entrada en vigor de la llei antitabac els ha obligat a abandonar alguns dels seus hàbits més arrelats, com encendre una cigarreta a la feina o a l'hora del cafè.

La majoria dels bars i cafeteries del centre de Sant Cugat, però, han optat per permetre fumar als seus clients per tal de protegir el negoci. És el cas del bar Catalunya, de la plaça Lluís Millet.

Propietari i client del bar Catalunya

Nosaltres hem decidit deixar fumar, perquè la majoria del nostre públic fuma. / Jo penso seguir fumant com fins ara, la llei no m'afectarà.


Per als treballadors de l'Ajuntament, en canvi, la llei antitabac arriba precedida per una experiència de tres anys en l'aplicació del programa 'Ajuntament sense fum', que prohibeix fumar als espais municipals. La tècnica de Salut Pública de l'Ajuntament Maria Lluïsa Ribas considera que aquesta experiència, pionera en el seu moment, ajudarà a assumir i entendre la llei antitabac.

Maria Lluïsa Ribas

A l'Ajuntament ha estat molt positiu i la gent ha anat prenent una posició diferent davant la llei. També volem donar suport a totes les empreses que vulguin fer el mateix.


Des de l'àrea de Salut Pública de l'Ajuntament recorden que totes aquelles persones que vulguin deixar de fumar es poden acollir a programes específics oferts pels CAPs de la ciutat o recórrer al metge de capçalera per iniciar un tractament antitabac.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.