Melcior, Gaspar i Baltasar arriben un any més en helicòpter per portar la màgia a Sant Cugat


  • Comparteix:

L'arribada dels Reis estarà carregada de sorpreses per fer les delícies de grans i petits

L'arribada dels Reis estarà carregada de sorpreses per fer les delícies de grans i petits

Sant Cugat rebrà aquesta tarda Ses Majestats, els Reis d'Orient, amb la tradicional cavalcada. Com ja és habitual, els Reis arribaran a tres quarts de sis de la tarda en helicòpter al Parc de l'Arborètum, i des d'allà iniciaran tot un recorregut pels principals carrers de la ciutat on no hi faltaran la parada al Monestir, per fer l'adoració, i l'arribada a la plaça Barcelona, on recolliran les darreres cartes dels més menuts. Al final del recorregut es donaran a conèixer també els guanyadors del concurs de carrosses d'enguany.

Després de la visita de l'ambaixador reial, aquest dimecres al Claustre del Monestir, aquesta tarda arribaran Ses Majestats, els Reis d'Orient, per fer les delícies de grans i petits.

Com ja és habitual, els Reis arribaran en helicòpter al Parc de l'Arborètum, però enguany ho faran una mica més tard -a tres quarts de sis- amb l'objectiu d'evitar les restes de llum del capvespre i poder oferir un millor espectacle visual de l'arribada. L'animació començarà però al punt de les cinc, amb l'objectiu d'anar escalfant motors i crear l'ambient adient per rebre Ses Majestats.

D'aquesta manera, començarà una de les festes més populars i participatives de la nostra ciutat, tal i com explica la tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé.

Àngels Solé

De totes les tradicions que tenim aquesta és, per molts motius, la més important i la que cohesiona més tots els col·lectius i persones de la vila.


Pel que fa al recorregut, la comitiva reial passarà per alguns dels principals carrers de la ciutat com són Pla del Vinyet, Francesc Moragas, plaça dels Quatre Cantons, Rius i Taulet, plaça Pere San, carrer Major o plaça d'Octavià. Allà es farà l'habitual ofrena al nen Jesús, i després la comitiva continuarà pel carrer Castellví, Francesc Macià, passeig Torreblanca, plaça d'en Coll, Santiago Rusiñol, carrer Valldoreix, avinguda Lluís Companys o carrer Sant Antoni, fins arribar a la plaça Barcelona.

Precisament, serà a l'arribada on tindran lloc algunes de les novetats d'aquest any. I és que 3 infants del municipi tindran l'oportunitat de conèixer personalment Melcior, Gaspar i Baltasar. A més, aquest any Ses Majestats rebran les cartes del més petits dalt de les seves carrosses i no en els tron habituals dels darrers anys. Així ho ha explicat Josep Garrell, dels Amics dels Veterans i la Penya Regalèssia, que ha afegit que la cavalcada de Sant Cugat ja comença a tenir un ressò entre els municipis de l'entorn.

Josep Garrell

Sembla que la Cavalcada de Reis ha agradat molt. El boca a boca funciona i ve gent dels pobles i ciutats del voltant. Això ens anima a treballar cada any.


Aquest any, les carrosses dels 3 Reis Mags estan ambientades en el món de la literatura infantil, i aniran acompanyades de diversos vehicles, entre ells els 12 participants en el 8è concurs de carrosses. Durant la jornada, es repartiran 3.700 quilos de caramels.

Recordem que la cavalcada de reis està organitzada pels Amics dels Veterans i la Regalèssia, amb la col·laboració de l'Ajuntament que aporta la major part dels 95.000 euros que costa aquesta festa. Aquest any, a més, la iniciativa compta amb el patrocini de l'empresa Gestió Directa, que aporta 12.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.