El Grup d'Estudis Locals redactarà el Pla de gestió del patrimoni històric i cultural de la Torre Negra


  • Comparteix:

El pla especial urbanístic podria passar pel ple municipal el mes de febrer

El pla especial urbanístic podria passar pel ple municipal el mes de febrer

El Grup d'Estudis Locals (GEL) s'encarregarà de l'elaboració del Pla de gestió del patrimoni històric i cultural del parc rural de la Torre Negra gràcies a un conveni signat entre l'Ajuntament i l'entitat. Aquest és un més dels plans sectorials que definiran els usos i el funcionament del futur parc rural. Pel que fa al pla especial urbanístic, es podria portar a aprovació del ple municipal el mes de febrer.

El sector de la Torre Negra continua el procés per convertir-se en parc rural. El proper mes de febrer estaran enllestits dos dels plans sectorials per a la gestió d'aquest espai. El departament d'Ecologia de la UB està a punt de lliurar el document del Pla de gestió i conservació de la xarxa de rieres i torrents, mentre que l'Escola d'Agricultura de Barcelona està ultimant el Pla de gestió agrícola. Tots dos documents podrien passar a mans de la Comissió de Seguiment en les properes setmanes. Abans d'aquest estiu hauria d'estar enllestit també el Pla de prevenció d'incendis que està redactant el Consorci del Parc de Collserola.

A més, l'Ajuntament i el Grup d'Estudis Locals han signat un conveni pel qual aquesta entitat elaborarà en els propers sis mesos el Pla de gestió del patrimoni històric i cultural del futur parc rural de la Torre Negra. Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

Hem signat un conveni amb el GEL perquè facin el Pla de gestió del patrimoni històric i cultural. Hi ha dos plans més en marxa, el de rieres i el pla de gestió agrícola, que ja estan molt avançats.


Pel que fa al pla especial urbanístic que està elaborant la Diputació de Barcelona, la memòria està pràcticament enllestida i l'equip redactor està acabant d'incorporar les propostes fetes des de la Comissió de Seguiment. Les previsions de l'àrea de Medi Ambient passen perquè el document pugui portar-se a aprovació del ple municipal el proper mes de febrer, com indica Eduard Pomar.

Eduard Pomar

Calculem que a finals de gener podrà acabar-se la redacció del pla especial i portar-lo a aprovació del ple al febrer. Aquesta és la data provisional.


Des de l'àrea de Medi Ambient assenyalen que només queda pendent un altre pla sectorial, el Pla d'ús públic, que haurà de definir, entre d'altres, com s'ordena el trànsit de vianants, bicicletes i cavalls en l'àmbit de Torre Negra, quines pautes de convivència s'estableixen entre els diversos usuaris del parc rural i com se senyalitzen els itineraris. Aquest pla podria elabrorar-lo directament l'àrea de Medi Ambient, un cop s'hagin rebut els resultats de l'estudi de freqüentació que realitza una empresa externa per conèixer el ventall d'usuaris de l'entorn de la Torre Negra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.