Entra en funcionament el nou servei d'infermeria de Les Planes


  • Comparteix:

L'objectiu d'aquest servei, ubicat al Casal de Gent Gran, és acostar el màxim de serveis d'infermeria als veïns d'aquest districte

L'objectiu d'aquest servei, ubicat al Casal de Gent Gran, és acostar el màxim de serveis d'infermeria als veïns d'aquest districte

Els veïns de Les Planes ja disposen del nou servei d'infermeria, ubicat al Casal de Gent Gran d'aquest districte. L'objectiu d'aquest consultori, que està previst inaugurar oficialment a finals de mes, és acostar el servei a la població de la zona, oferint des de les tècniques d'infermeria més clàssiques fins a consells d'autocura, visites a domicili o seguiment de patologies cròniques, entre d'altres.

A partir d'ara, els habitants de Les Planes ja no hauran de desplaçar-se fins el CAPs de Valldoreix o Sant Cugat per algunes consultes o atencions mèdiques que ja poden trobar al nou servei d'infermeria del districte.

I és que aquest consultori, ubicat al Casal de Gent Gran, ha ampliat els seus serveis i ofereix des de les pràctiques d'infermeria més bàsiques fins a visites a domicili, seguiment de malalties cròniques o consells d'autocura, entre d'altres. D'aquesta manera, es vol apropar el servei sanitari als veïns d'aquest districtes i evitar alguns desplaçaments innecessaris, tant per part dels ciutadans com dels propis metges. Així ho ha explicat el regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs.

Enric Tomàs

Una de les conseqüències que tindrà això és que es disminuiran els desplaçaments, tant dels veïns cap al CAP com dels metges i infermers cap als veïns. També hi haurà un augment important de temes de prevenció, control i seguiment


Tomàs ha afegit que, tot i que el servei ja està en funcionament, encara cal acabar d'ultimar detalls com l'horari definitiu o concretar l'equip humà que se'n farà càrrec i que constarà principalment d'una infermera que tant podrà atendre a la consulta com desplaçar-se quan sigui necessària l'atenció domiciliària.

Enric Tomàs

El servei ha començat a funcionar i durant aquest mes de gener s'acabarà de configurar l'equip professional que el gestionarà, però en principi a finals de gener, coincidint amb la inauguració oficial, ja haurà d'estar configurat


Aquest nou servei podria inaugurar-se oficialment a finals de mes i és una antiga reivindicació dels veïns de Les Planes i del propi Ajuntament, que considerava necessari atansar l'atenció sanitària bàsica a aquest barri, ja que és el que queda més allunyat dels CAPs. La demanda ha estat atesa per CatSalut, que ha posat els recursos necessaris per engegar aquest nou servei d'infermeria.

D'altra banda, ja han començat les obres d'adequació necessàries per poder traslladar el CAP de Salut Mental de Torreblanca al CAP Sant Cugat, al carrer de la Mina.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.