La Generalitat no considera que l'onzena escola de primària sigui necessària per al proper curs


  • Comparteix:

El govern català afirma que encara hi ha espais disponibles i que preveuen el nou centre pel curs 2007-2008

El govern català afirma que encara hi ha espais disponibles i que preveuen el nou centre pel curs 2007-2008

L'onzena escola de primària no estarà a punt per a l'inici del curs vinent, tal i com havia demanat l'Ajuntament de Sant Cugat. Des de la Generalitat consideren que aquest equipament, que s'ubicarà a tocar de l'Escola d'Arquitectura, no és imprescindible per al proper curs, ja que encara hi ha dues escoles pràcticament buides. El govern català aposta per posar-la en funcionament de cara al curs 2007-2008.

Segons ha explicat el director de Serveis Territorials d'Educació al Vallès Occidental, Eduard Galceran, l'onzena escola de primària de Sant Cugat no s'ha programat per al curs 2006-2007, ja que no hi ha una necessitat immediata de més espais escolars. Galceran assegura que actualment Sant Cugat compta amb dos CEIPs que encara no han ocupat, ni de bon tros, tot l'espai disponible.

Eduard Galceran

Pot ser convenient tenir una altra escola per raons geogràfiques i de desplaçaments d'alumnes petits, però realment no tenim necessitats d'espai perquè tenim 2 escoles buides que poden tenir un P3 més del compte, si cal, fins que tinguem l'escola nova


El director del Serveis Territorials d'Educació ha afegit que la nova escola podria programar-se per tal que almenys el mòdul d'educació infantil estigui enllestit per al curs 2007-2008.

De la seva banda, la tinenta d'alcalde d'Ensenyament, Àngels Solé, ha explicat que des de l'Ajuntament haurien preferit tenir aquest centre a punt pel proper setembre, per tal d'evitar problemes d'adaptació a alumnes i pares, però que en tot cas, hi ha espai disponible per poder fer aquesta organització de forma provisional.

Àngels Solé

Des de l'Ajuntament pensem que la situaicó ideal seria que el curs vinent comencés l'infantil de l'onzena escola, ja que ens sembla que això estalvia processos d'adaptació als nens i a les famílies però, en tot cas, entenem que d'espai n'hi ha


En aquest sentit, l'opció que pren més cos per al curs vinent és que el CEIP Turó de Can Matas aculli provisionalment un nou curs de P3, tot i que les famílies ja tindran clar d'entrada que aquesta serà una ubicació provisional fins que estigui construïda la nova escola, a tocar de l'Escola d'Arquitectura.

Pel que fa a la tercera línia de P3 que aquest passat setembre ha començat a l'escola L'Olivera, l'objectiu és que aquest grup continuï en aquest centre fins que esgoti l'etapa de primària, ja que hi ha espai disponible per acollir aquests alumnes.

D'altra banda, des de la Generalitat ja han anunciat també que la posada en marxa del cinquè institut no es farà abans de 4 anys, com a mínim, tot i que des del consistori demanaven que estigués a punt per al curs 2008-2009.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.