Un santcugatenc, autor de la mascota de l'exposició internacional de Saragossa


  • Comparteix:

El nom de la figura creada per Sergi López es decidirà en una votació ciutadana

El nom de la figura creada per Sergi López es decidirà en una votació ciutadana

El santcugatenc Sergi López és el creador de la mascota de l'exposició internacional Saragossa 2008 dedicada a l'aigua. El dissenyador ha creat un personatge blavós similar a un amfibi, amb grans ulls i cap horitzontal. El nom de la figura es decidirà en una votació oberta a la ciutadania.

El disseny del santcugatenc Sergi López ha guanyat un concurs on s'han presentat prop de 140 projectes. La figura guanyadora es caracteritza per assemblar-se a un amfibi de color blau i tenir un cap horitzontal amb dos ulls grans.

Mantenint el vincle amb la temàtica de l'exposició, la mascota estarà acompanyada dels Posis, uns éssers bons que omplen d'aigua tot allò que trepitgen. D'altra banda, els enemics de la mascota seran el Negas, unes baboses que absorbeixen l'aigua.

En declaracions a Ràdio Sant Cugat, el dissenyador ha explicat d'on va sorgir la idea per elaborar la mascota.

Sergi López

Com molts participants al concurs, vaig partir de la idea d'una gota d'aigua. El resultat final té moltes semblances amb un amfibi.


Sergi López ha dedicat més de quatre mesos i prop de 50 esbossos per donar vida a la mascota. Malgrat que López va posar el nom d'Ica a la seva creació, l'organització de la iniciativa ha convocat un concurs perquè la ciutadania bategi la mascota. Entre les diverses propostes, un jurat escollirà sis noms. Posteriorment, s'obrirà una nova votació en què els participants decidiran finalment el nom de la creació.

López assegura que el concurs pretén apropar la mascota a la societat.

Sergi López

Vaig proposar el nom d'Ica en referència al diminutiu que usen a Saragossa quan parlen. L'organització, però, ha fet un concurs públic per escollir el nom.


L'exposició internacional de Saragossa se celebrarà des del 14 de juny al 13 de setembre del 2008. Sergi López és dissenyador 'free-lance' i professor de l'Escola de Disseny de Terrassa. El santcugatenc té 30 anys d'edat i en fa 25 que viu a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.