L'Ajuntament recull 900 missatges en contra de la violència de gènere


  • Comparteix:

La campanya de sensibilització impulsada pel servei municipal DonaInformació s'ha tancat després de recollir 900 missatges dels santcugatencs en contra de la violència de gènere. Des la regidoria d'Igualtat s'han felicitat d'aquesta resposta ciutadana, que ha superat les expectatives inicials del consistori, i han subratllat especialment l'alta participació del jovent del municipi.

L'objectiu d'aquesta iniciativa, que va engegar-se amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, era convidar als santcugatencs a reflexionar sobre aquesta qüestió més enllà del dia 25 de novembre.

Amb aquesta voluntat, la campanya proposava als ciutadans, i especialment als més joves, que omplissin una butlleta amb un missatge en contra de la violència de gènere. Tots els participants han rebut, com a obsequi, una motxilla esportiva dissenyada pel propi Ajuntament i on s'hi pot llegir el lema '0% violència'.

La regidora d'Igualtat, Marta Subirà, ha manifestat la seva satisfacció per la bona resposta dels santcugatencs, que han escrit fins a 900 missatges, assegurant que han superat totes les expectatives.

Marta Subirà

La idea va ser que a partir d'un missatge en contra de la violència es donava aquesta motxilla però la col·laboració de l'àrea de Joventut i diverses entitats de lleure han fet que la difusió fos molt àmplia i que la resposta hagi superat fins i tot les nostres expectatives


Subirà ha afegit que el contingut dels missatges és molt divers, ja que van des de la simple paraula 'Prou' fins a reflexions més literàries. La regidora ha volgut destacar però la gran participació dels joves, molts d'ells entre 14 i 17 anys, apuntant que iniciatives com aquesta ajuden al jovent a identificar després possibles conductes violentes.

Marta Subirà

El fet d'haver-hi dedicat un temps, i amb l'ús de la motxilla, fa que sigui un tema que estigui present a la vida d'aquests joves i ajudi a l'hora de detectar una situació de violència o de reforçar els missatges que els donen a l'institut


L'Ajuntament està estudiant ara la possibilitat de donar a conèixer tots aquests missatges, o almenys una selecció, a través d'una exposició o alguna iniciativa similar, tot i que aquesta és una proposta que encara s'està estudiant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.